Hvordan øger du chancen for at få et lån?

Udgivet den

Du kan selv gøre meget for at øge chancen for at få et lån bevilget af banken. Vi har opstillet de mest afgørende ting, der kan medvirke til, at du får dine drømme realiseret.

Når du skal låne penge online, er det ikke en selvfølge, at lånet bliver godkendt. Der kan være mange faktorer, der spiller ind, som kan afgøre, om du får tilbudt et lån af de mange udbydere eller ej. Med denne artikel forsøger vi at hjælpe dig med at optimere din låneansøgning, så du øger chancen for at få et lån.

Læs med, når vi gennemgår nogle af de ting, du skal være opmærksom på, inden du ansøger om et lån.

Læs også: Hvad er forskellen på forbrugslån og kviklån?

Angiv altid korrekt data

For at søge om et lån, er det for det første vigtigt, at du angiver korrekt data i din låneansøgning. Det øger dine chancer for at blive godkendt til lånet og er med til at optimere dine chancer. Dine chancer for at få godkendt en låneansøgning med falske data er desuden lig nul.

Når du sender din låneansøgning afsted, er der en del informationer, du skal angive. Det drejer sig bl.a. om personlig data som dit CPR-nummer, din adresse osv. Da mange banker verificerer deres kommende kunder ved hjælp af NemID, vil du automatisk blive afvist, hvis du angiver en andens eller et forkert CPR-nummer.

Læs også: Sådan vælger du det rigtige forbrugslån

Medansøgere

Hvis du er registreret i RKI, eller hvis din kreditværdighed er lav, kan du overveje at få en medansøger med på lånet. En medansøger er en person, der er villig til at underskrive lånet sammen med dig. De forpligter sig til at betale afdragene på lånet, hvis du bliver forhindret i det.

Det er meget normalt at have en medansøger på et lån. Hvis man er gift, i et forhold eller har udestående gæld, vælger mange en medansøger på lånet. Eksisterende gæld kan bl.a. være en grund til, at din låneansøgning afvises, hvis du ikke har en medansøger.

Læs også: Hvad er en kreditvurdering?

Saml dine eksisterende lån

Har du problemer med at tilbagebetale et lån? Eller har du brug for at låne flere penge på trods af, at du har en række gamle lån? Det kan også være, at du er ude efter billige lån eller en lavere rente på dine eksisterende lån. Uanset hvad, kan et samlelån være en mulighed for at give dig bedre styr på økonomien. På den måde kan du både hurtigere og billigere komme af med din gæld.

Et samlelån er en rigtig god idé, hvis du har flere dyre lån med høje renter og store gebyrer. Med et samlelån kan du ofte få en bedre rente end ved de mange små lån.

Læs også: Bør du samle dine lån?

Læg et budget

Inden du tager et lån, er det en rigtig god idé at lægge et budget. Ved at se på dine faste månedlige udgifter og dine indtægter, får du overblik over din økonomi. Ikke mindst giver det dig et billede af, om du har pengene til at betale lånet tilbage.

Det er en rigtig god ide at bruge tid på at lægge et holdbart budget. Et bedre økonomisk overblik øger nemlig dine chancer for at få et lån, som passer særligt til din økonomi. Når du har lagt budgettet, finder du dit månedlige rådighedsbeløb. Det er heri, du skal finde penge til at afdrage på et eventuelt lån.

Du kan læse mere om, hvordan du lægger et husholdningsbudget her.

Din indtægt spiller en rolle

Det er ingen hemmelighed, at det koster penge at låne penge. Derfor laver bankerne også en vurdering af din økonomi og herunder din indtægt, før de låner dig penge. De vil være sikre på, at din økonomi er stabil nok til at kunne betale pengene tilbage. Det betyder derfor noget, om du har en månedlig indtægt på 20.000 eller 40.000 kr.

Har du en relativ lav indtægt, vil du opleve, at du måske kun kan låne mindre beløb. I takt med at din indtægt stiger, vil du også kunne låne flere penge. Har du ingen eller en meget lav indtægt, er bankerne bange for, at du ikke er i stand til at betale lånet tilbage. Du kan derfor risikere at blive afvist.

Læs også: Hvad bør du overveje, inden du optager et lån?

Kreditvurdering

Alle danskere har det, der hedder en kreditscore. Du ved højst sandsynligt ikke, hvad din score er, men selvom du aldrig har lånt penge, har du stadig en score baseret på din økonomi. Denne kreditscore er en del af helhedsvurderingen af dig fra bankerne, og det er noget, de inddrager, når de skal vurdere, om de vil låne dig penge eller ej.

Vær ikke bange for, at en lav kreditscore vil udelukke dig fra at låne penge. Der er nemlig mange parametre, bankerne medtager i deres vurdering. En lav kreditscore alene vil ikke frarøve dig muligheden for at låne penge. Til gengæld er der risiko for, at det lån, du bliver tilbudt, er lavere, end du måske oprindeligt havde forventet.

Læs også: Hvad er en kreditvurdering?

Er du registreret i RKI?

Er du registreret i RKI, kan det være rigtig svært at låne penge, og mange banker vil afvise dig på lige netop den baggrund. Den bedste måde at få et lån på trods RKI er at få betalt den gæld ud, der er grunden til, at du havnede i RKI i første omgang. Hvis det er svært for dig at få udbetalt gælden, kan du kontakte kreditor og høre, om de vil ændre den oprindelige betalingsaftale.

Hvor mange penge har du brug for?

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at tage stilling til, hvor mange penge du reelt har brug for at låne. Er pengene øremærket til et bestemt køb (f.eks. en bil eller et fjernsyn), ved du præcis, hvor mange penge du har brug for at låne.

Leder du i stedet efter lån, der kan give dig flere penge mellem hænderne hver måned, er det vigtigt at være realistisk. Man kommer nemt til at bruge for mange penge, når man først har dem stående på kontoen. Husk også, at pengene skal betales tilbage på et tidspunkt, så jo flere penge du låner, desto mere skal du også betale tilbage.

Læs også: Hvorfor optager man et kviklån?

Vi håber, at denne artikel hjalp dig lidt bedre på vej med at finde ud af, hvordan du optimerer din låneansøgning for at øge chancerne for at få et lån. Har du yderligere spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os her. Vores medarbejdere sidder klar til at hjælpe.

Læs også: Hvilken gæld skal du afvikle først?