Få styr på dine skattefradrag – Undgå røde tal på din årsopgørelse

Udgivet den

Få styr på dine skattefradrag – Undgå røde tal på din årsopgørelse

Hos GOLoan kan du få nogle tips og rådgivning til at holde styr på din skat og dine fradrag så du kan undgå røde tal på din årsopgørelse.

Har du svært ved at finde rundt i dine skatteoplysninger? Eller er du blevet overrasket over din årsopgørelse?
I artiklen finder du beskrivelser af hvilke fradrag du bør holde øje med når dine skatteoplysninger skal opdateres.

 

Du kan finde flere tips til din privatøkonomi her: Bedre økonomi

Personfradrag

Personfradraget er betegnelsen for det fradrag der består af et årligt beløb, som spredes ud over de 12 måneder i året som du fritages fra at betale skat af. Personfradraget kan i nogle sammenhænge også kaldes bundfradrag. Personfradraget afhænger af om du er fyldt 18 år og af andre faktorer som årlig løn. Satsen for personfradrag i 2022 er 46.000DKK for personer over 18 år.

Beskæftigelsesfradrag

Man er berettiget et beskæftigelsesfradrag, når man har en AM-bidragspligtig løn. Du vil helt automatisk modtage beskæftigelsesfradraget, dog bør du sikre dig at dine indtægtsoplysninger er korrekte. Fradraget beregnes nemlig herudfra. Hvis dine indtægtsoplysninger er forkerte, vil du højst sandsynligt enten få penge tilbage i skat eller skulle betale restskat i din årsopgørelse.

Satsen for beskæftigelsesfradraget er 10,65% i 2022 (maksimalt 41.600).

Du skal IKKE selv indberette dit beskæftigelsesfradrag, dog bare sikre dig at oplysningerne i din forskudsopgørelse er korrekte.

Kørselsfradrag

Hvis du har langt til job, er det her du skal læse med, så er du nemlig berettiget til befordringsfradraget. Det er det fradrag, der i daglig tale kaldes kørselsfradrag. Kørselsfradraget skal selv indberettes når den endelige årsopgørelse offentliggøres og vil blive fratrukket den endelige skattepligtige indkomst. Fradraget gælder ved alle transportmidler, dvs. ikke kun for dig der kører i bil, men også for dem der cykler, tager offentlig transport eller lignende. Det er vigtigt at kunne dokumentere sin transport ved enten hjemmeadresse/arbejdsadresse eller ved kvitteringer af køb af billetter hvis man tager offentlig transport. Kørselsfradraget er for alle der har et lønnet arbejde, inklusiv studiejob og løntilskud.

Hvor meget kan man få i kørselsfradrag afhænger af hvor langt man har til arbejde. For at være berettiget til kørselsfradrag skal man have over 12 km pr. vej til arbejde, og fradraget stiger jo længere man har på arbejde.

Andre fradrag

Der er andre fradrag man kan være berettiget til,  som man selv skal indberette. Det kan være fradrag som håndværkerfradrag, rentefradrag, rejsefradrag, fradrag for arbejdsudgifter eller fradrag for fagforening og a-kasse.

 Læs mere her: https://goloan.dk/artikler-om-din-privatoekonomi/?