Hvordan sparer jeg penge på rejsen?

Udgivet den

Hvordan sparer jeg penge på rejsen?

Spar penge på rejsen!  Det er temaet i denne artikel. Vi gennemgår en række tips til, hvordan du finder den billigste rejse. Vi har også samlet de bedste råd til, hvordan du får mest ud af pengene, når du er afsted. Vi forklarer desuden, hvordan du kan spare penge, efter du er kommet hjem.

Har du råd?

Inden du tager afsted, skal du selvfølgelig være sikker på, at du har råd til en ferie. Det kan du nemt finde ud af ved at lægge et budget og finde dit månedlige rådighedsbeløb. Det finder du ved at trække dine faste udgifter fra dine indtægter.

Læs mere om, hvordan du lægger et husholdningsbudget her.

Det er de færreste, der har råd til at tage ud at rejse med det samme. Det kræver nemt et par år at spare nok penge sammen. Men ikke alle er lige tålmodige. Derfor vælger flere og flere at låne penge til ferien.

Lån penge til ferien

I mange tilfælde kan det være en fordel at låne penge til ferien. Det giver dig mulighed for at komme afsted hurtigere. Og du behøver først tænke på betalingen, når du er hjemme. Det kan være rart ikke at skulle lægge en masse penge på én gang.

Ved at låne penge afdrager du løbende på lånet. Dermed oplever du ikke at skulle betale alle pengene med det samme.

Hvis du er interesseret i at låne penge, kan du nemt undersøge dine lånemuligheder på GOLoan.dk. Her kan du låne helt op til 300.000 kr. til at finansiere ferien. Du modtager tre lånetilbud fra forskellige banker. På den måde finder du det allerbedste tilbud.

Du bestemmer også selv, hvor længe du vil være om at betale lånet ud. Det giver dig en frihed, så du ikke behøver bekymre dig om, hvordan du får råd til den rejse, du altid har drømt om.

Spar penge på rejsen, før du ankommer

Selv inden din ferie er begyndt, kan du spare penge. Nedenfor gennemgår vi nogle gode råd til, hvordan du nemmest finder den billigste rejse.

Planlæg hele rejsen selv

Det er ikke ukendt viden, at pakkerejser tit er dyrere, end hvis man selv sammensætter turen. Pakkerejser er en service, som man betaler lidt ekstra for. Det er dog også en service, som de færreste har brug for. Sammensæt derfor selv fly og hotel. På den måde er du sikker på at en finde en rejse, der passer perfekt til dig.

Mellemlandinger

I forlængelse af at du selv sammensætter rejsen, kan du også lede efter ture med mellemlandinger. Hvis du skal til en destination længere væk, er en mellemlanding ofte en god idé. Udover at du får en pause undervejs på rejsen, er der også tit mange penge at spare.

Mange fravælger mellemlandinger, fordi turen bliver længere. Man skal dog huske at minde sig selv om, at turen starter det øjeblik, man tager afsted hjemmefra – og ikke først det øjeblik, man ankommer til hotellet.

Har du brug for en kuffert?

Flere og flere nøjes med at rejse med håndbagage. Det skyldes, at mange flyselskaber tager ekstra penge for kufferten.

Udover at spare penge er det også hurtigere, hvis man nøjes med håndbagagen. Man kommer nemlig hurtigere ud af lufthavnen, fordi man ikke behøver vente på bagagen. Hvis din destination tillader det, kan du derfor med fordel lade kufferten ligge derhjemme og i stedet kun rejse med håndbagage.

Bestil i god tid

Jo tættere på afrejsetidspunktet man kommer, desto dyrere bliver rejsen. Det er et velkendt fænomen. Bestil derfor din rejse i god tid, hvis du vil være sikker på at spare penge.

Du kan også vente til sidste øjeblik og satse på, at der kommer en billig afbudsrejse. Det er tit her, du kan finde de billigste priser på rejser. Til gengæld er du så ikke sikret en rejse på forhånd.

Det er også en god idé at sammenligne priser fra forskellige flyselskaber, inden du bestiller. En tjeneste som Momondo er rigtig god. Man kan nemlig også se, hvilke dage der er billigst at rejse på.

Rejs uden for skolerne sommerferie

Planlæg også din tur uden for skolernes sommerferie, hvis du overhovedet har mulighed for det. Ferierne ligger tit på de samme tidspunkter over hele verden, og det får priserne til at stige. Sørg derfor for at planlægge din tur, så du undgår de værste uger i sommerferien eller i juleferien. At rejse på bestemte tider kan være med til at spare dig for rigtig mange penge.

Find billig destination

Som hovedregel kan du regne med, at jo mere turistet en destination er, desto dyrere vil den også være. Tænk derfor ud af boksen, når du vælger din destination. I stedet for at tage til hovedstaden i et land kan du overveje en mindre by. Mange flysammenligningssider kommer også med forslag til billige destinationer. Det giver dig overblik over, hvilke destinationer du kan rejse til inden for dit budget.

Læg budget over turen

Når du har fundet ud af, hvor du skal hen, kan du begynde at tænke over, hvilke udgifter du har undervejs. Du bør lægge et budget, inden du tager afsted. Det kan vise sig at være en god idé, fordi det giver dig overblik over alle udgifter. Husk at medregne poster som transport, mad, snacks og diverse attraktioner.

Vi har lavet et rejsebudget, der giver dig overblik over alle de udgifter, der er forbundet med en ferie. Du indtaster øverst, hvor mange penge du budgetterer med at bruge.

Når du har indtastet alle andre udgifter, udregner budgettet, om du har brugt flere eller færre penge end forventet. Vi har også opdelt skemaet således, at udgifter før og under rejsen er adskilt. Det er også med til at skabe overblik over, hvor meget du kommer til at bruge i alt. Derudover er der separate skemaer til både transport og mad. Netop disse udgifter løber nemlig hurtigt op, når man er afsted.

Hvis du planlægger at shoppe undervejs, skal du også medregne dette i dit budget. Et budget sikrer, at du ikke bliver overrasket over dit forbrug, når du er hjemme igen. Husk også at være realistisk, når du lægger dit budget. Det går nemlig ikke, at du løber tør for penge midt under din rejse.

Spar penge på rejsen undervejs

Der er mange måder at spare penge på, mens du er ude at rejse. Her gennemgår vi forskellige tips til, hvordan du sparer flest penge undervejs på din rejse.

Spis lokalt

Når du er ankommet til din destination, er det tid til at tænke på, hvad du skal spise undervejs. Her er der mange fælder at falde i. Det kan være nemt og belejligt at vælge den første og bedste restaurant, man ser på hovedgaden. Men der er mange penge at spare, hvis man udforsker lokale steder på sidegader. Det giver også en mere autentisk oplevelse af det land, man rejser i.

Drop at bo på hotel

For langt de fleste er et hotel fuldstændig nødvendigt, når de er ude at rejse. Men der er faktisk rigtig mange andre muligheder for overnatning. Du kan f.eks. bo på hostel og spare rigtig mange penge. Hostels fravælges dog af mange, fordi man tit skal sove i rum med andre. For at undgå dette kan du vælge en Airbnb. Det er næsten altid billigere end hotel.

Til gengæld skal du selv sørge for alle måltider, når du ikke bor på hotel. Det skal du huske at medregne i dit budget, hvis du vælger denne overnatningsmulighed. Du kan leje din egen bolig ud samtidig og på den måde få en indtjening, mens du er væk.

Couchsurfing er også et fænomen, der bliver mere og mere udbredt. Det er en app, der downloades, og så kan man overnatte gratis hos forskellige folk. Hvis du skal rejse meget rundt, er der altså mange penge at spare med Couchsurfing.

Du kan også udforske Facebookgrupper for folk, der tilbyder gratis overnatninger. Det kan spare dig for mange penge.

Transport

Transport er et sted, hvor du kan spare mange penge. Gå gerne rundt så meget som muligt fremfor at køre. Det sparer dig for rigtig mange penge, og samtidig ser du byen på en anden måde.

Hvis din destination ikke tillader dig at gå rundt, bør du som minimum tage offentlig transport. Det er billigt, men det kan kræve lidt tid at sætte sig ind i. Til gengæld oplever du også byen på samme måde som de lokale.

En anden rigtig nem og billig transportmulighed i de fleste storbyer er Uber. Hvis I er flere afsted, er det tit billigere end offentlig transport. Med Uber kan man blive sat af lige ved døren til det sted, man skal besøge. Det sparer en for meget besvær.

Undgå taxa! Det kan næsten aldrig betale sig at tage en taxa. Selvom det er en nem løsning, er det sjældent den billigste.

Hvis du skal leje en bil, så undgå at gøre det i lufthavnen. Bestil i stedet en bil i den by, hvor du skal holde ferie. Det er nemlig billigere end at leje en bil direkte i lufthavnen.

Find gratis attraktioner

Spar penge på rejsen ved at finde de gratis attraktioner, der tilbydes. I langt de fleste byer er der gratis attraktioner. Det kan være parker, museer eller monumenter. I mange lande er de fleste museer gratis, og det skal du naturligvis benytte dig af som turist. Der er nemlig rigtig mange penge at spare ved at finde gratis seværdigheder.

Køb billetter hjemmefra

Der er helt sikkert særlige attraktioner, du gerne vil se, som ikke er gratis. Hvis det er muligt, så bestil billetter hjemmefra. Tit er det billigere at bestille på nettet, og man slipper også for at stå i kø. Det kræver en lidt større planlægning, før du tager afsted. Til gengæld vil du kunne mærke det i pengepungen.

Hæv større beløb

Der er næsten altid gebyrer, når du hæver penge i udlandet. Sørg derfor for at hæve større beløb, så du slipper for at gøre det flere gange. Selvom gebyrerne er relativt små, kan det hurtigt løbe op i mange penge, hvis du hæver penge hver dag.

Brug studiekort

Hvis du er så heldig at være studerende, har du højst sandsynligt også et studiekort. Medbring altid dette på rejsen – der er nemlig mange penge at spare. På restauranter, caféer, i tøjbutikker og på museer tilbyder mange studierabat. Selvom det kun er 10-20 % rabat, er der mange penge at spare i det lange løb. På den måde slipper du for at betale unødvendigt mange penge for ting, du egentlig kunne få billigere.

Find gratis wifi

Ikke alle har gratis internet, når de rejser uden for Danmarks grænser. Brug af mobildata i udlandet er tit rigtig dyrt. Led derfor efter gratis wifi, når du er afsted. Det findes normalt på spisesteder, på museer og i visse butikker. Log på og tjek alt det, du skal tjekke, mens du er et sted med wifi. Derved slipper du for at få en kæmpe regning fra dit mobilselskab.

Overvej all-inclusive

All-inclusive er en mulighed for dig, der bare gerne vil slappe af og nyde ferien uden at røre en finger. Du slipper for at tænke på, hvor og hvordan du får mad, og du kan spise, når du har lyst. Et all-inclusive-hotel er dyrere end et almindeligt, men til gengæld skal du ikke bruge en krone undervejs på mad. Du kender også alle udgifter på forhånd, inden du tager afsted. Derfor kan det for nogle godt betale sig at købe all-inclusive.

Spar penge på rejsen, efter du er kommet hjem

Der kan være penge at hente, efter din rejse er slut. Hvis dit fly var enten forsinket eller aflyst, er du ofte berettiget til mange penge. Det gælder også, hvis du var tvunget til at tage en overnatning i det land, hvor du mellemlandede. Kontakt dit flyselskab og undersøg, om du er berettiget til erstatning.

Forhåbentlig har denne artikel givet indblik i, hvordan man kan spare penge, når man skal ud at rejse. Selv med en masse sparetips kan det være svært at få råd til en rejse. Derfor tilbyder GOLoan dig at låne penge til at finansiere turen. Det er gratis at ansøge om lån, og du kan gøre det lige her.