Hvad koster det at låne 200.000 kr.?
Prisen på at låne 200.000 kr. afhænger af den løbetid, som du vælger på dit lån, bankens risikovurdering af dig og hvordan bankens forretning er opbygget.
Sådan påvirkes prisen af lånets løbetid
Når du ansøger om et lån på 200.000 kr., vælger du som det første, at du ønsker at låne 200.000 kr., samt hvordan du ønsker at afdrage dit lån. Når du ansøger via os, og dermed de banker, som vi indhenter tilbud fra, kan du ansøge om en låneperiode på 1 til 15 år.
Hvis du vælger en meget kort låneperiode, vil det højst sandsynligt blive en uoverskuelig økonomisk byrde at skulle afvikle dit lån på 200.000 kr., da du bare i afdrag skal betale 16.667 kr/md. Hertil skal der så lægges renter og afdrag oven i. Ser du udelukkende på de totale låneomkostninger, vil dette dog være den billigste måde at låne 200.000 kr. på.
Hvis du derimod anskuer prisen på at låne 200.000 kr. ud fra den månedlige ydelse, er den billigste måde at vælge så lang en låneperiode som mulig, da du dermed spreder afdragene ud over længst mulig tid. Låner du 200.000 kr., kan du få dine afdrag ned på blot 1.111 kr/md, men hertil skal du også tillægge renter og gebyrer, som påløber over 15 år i stedet for blot 1 år. På denne måde får du altså det billigst mulige lån på 200.000 kr. set ud fra den månedlige ydelse, men de totale låneomkostninger vil dog være de højeste.
De fleste vælger at sammensætte deres lån på 200.000 kr. på den måde, at de både prøver at tage højde for at økonomien skal kunne hænge sammen i hverdagen, samtidig med at de undgår at betale mere end højest nødvendigt i totale låneomkostninger, hvilket gøres ved at vælge en løbetid der ligger et sted omkring midten – ofte 8-10 år.
Uanset om du låner 200.000 kr. eller et andet beløb, er vores anbefaling at vælge så kort en låneperiode og så høj en månedlig ydelse, som din økonomi kan klare. På den måde undgår du at havne i økonomiske problemer, og du låner samtidig 200.000 kr. billigst muligt set ud fra de totale låneomkostninger. Samtidig får du også hurtigst muligt afbetalt dit lån på 200.000 kr., hvilket de fleste ønsker, da det at låne penge ikke er et ønske eller mål i sig selv, men blot en nødvendighed i mange tilfælde.
Sådan påvirkes prisen af bankens risikovurdering af dig
Uanset om du låner 200.000 kr. eller et andet beløb, løber banken en risiko, da de ikke kan vide sig 100% sikre på, at du kan betale dit lån tilbage. Jo større en risiko banken vurderer at de løber, jo større en pris vil de tage for at låne dig 200.000 kr.
Risikoen vurderes ud fra en lang række parametre, men det vil ofte være en eller flere af følgende kategorier, som er udslagsgivende for, om renten på dit lån på 200.000 kr. bliver høj eller lav:
– Ansøger du med eller uden medansøger
– Har du haft langvarige forhold til din primære bank
– Har banken tidligere erfaringer med dig som kunde
– Har du en stabil og sund økonomi
– Har du en opsparing i form af fast ejendom
Sådan påvirkes prisen af bankens opbygning
Når du låner 200.000 kr., er der omkostninger forbundet med dette for banken. Der er faste udgifter i forbindelse med kreditvurderingen, da der skal indhentes data fra mange eksterne kilder, hvilket koster penge for banken, uanset om du låner 200.000 kr. eller et andet beløb. Herudover skal banken også betale for at have lånt de 200.000 kr. fra investorer, hvilket også koster penge, samt betale faste udgifter i form af personale, kontorer, IT-systemer mv.
Alt efter hvordan den enkelte bank har valgt at drive sin forretning, varierer prisen på at låne 200.000 kr. altså. Vælger du en bank, som kører effektivt med få ansatte i lande med lavere lønninger end dem, som vi har i Danmark, kan du derfor muligvis låne 200.000 kr. langt billigere dér end ved en dansk bank.
Hvornår er det oplagt at låne 200.000 kr.?
De fleste ansøger om et lån på 200.000 kr. via os har ofte et af følgende formål:
Samlelån
Med et samlelån kan du spare dig selv for mange penge og besvær i dagligdagen. Har du flere mindre kviklån, SMS lån, mobillån eller andre former for forbrugslån, kan du med fordel samle alle disse i ét større lån på 200.000 kr. Det er selvfølgelig ikke altid at et lån på 200.000 kr. lige præcis passer til dit behov, og du er derfor også velkommen til at vælge et mindre eller større beløb. Med et samlelån kan du låne op til 500.000 kr. og du kan også vælge at den sidste del af lånet udbetales direkte til din konto. Selv om du låner 200.000 kr., betyder det altså ikke at du efterfølgende står med gæld for 200.000 kr. mere., og selv med en mindre kontant udbetaling, vil du ofte stå tilbage med ét lån på 200.000 kr., som er billigere end alle de lån du har samlet, selv hvis du vælger at få udbetalt en del af beløbet kontant.
Billån
Hvis du er på udkig efter en ny bil, kommer du langt med et billån på 200.000 kr. Du får måske ikke den nyeste Tesla, men hvis behovet primært er en ny, stabil, benzinøkonomisk og forholdsvis vedligeholdelsesfri bil, du ønsker dig, så passer et lån på 200.000 kr. godt til dette formål. Du kan også vælge at købe en dyrere model brugt med et lån på 200.000 kr. Der er ikke noget krav om at skulle stille sikkerhed eller dokumentere dit køb, når du låner 200.000 kr. via os, og det er derfor helt op til dig, hvilken bil du køber.
Bådlån
Et lån på 200.000 kr. kan også fint dække en lang række både. Hvis du savner at komme på havet i en ny båd, så er et bådlån på 200.000 kr. ofte også et passende beløb til dette formål.
Boligrenovering
Med et lån på 200.000 kr. har du til renovering af et stort badeværelse eller hele køkkenet – og ofte også mere. Mange vælger også at opgradere deres energikilder i huset, for på sigt at kunne spare penge og hurtigere afbetale lånet på 200.000 kr. Vi har også skrevet to artikler, som du med fordel kan læse, hvilket omhandler lån til badeværelser og lån til nyt køkken, da disse to formål som nævnt er oplagte til lån på 200.000 kr.
Er det billigste lån på 200.000 kr. også det bedste?
Som udgangspunkt er det en god ide at gå efter at få den laveste rente og det billigste lån, uanset om du ansøger om et lån på 200.000 kr. eller et større eller mindre lånebeløb, men der er også andre faktorer, som er værd at overveje.
Du ønsker dig med stor sandsynlighed det bedste lån på 200.000 kr. og ikke blot det billigste, selv om prisen spiller en stor rolle. Det er derfor også primært prisen vi sammenligner, men renten i sig selv, er desværre langt fra altid den parameter, som fortæller dig, hvor du låner 200.000 kr. billigst. Her bør du derimod se på de totale låneomkostninger eller ÅOPén.
Når det så er sagt, så bør du også skele til hvad tidligere brugere har syntes om den enkelte bank. Her kan du fx benytte Trustpilot, som kan hjælpe dig med at få en ide om, hvilke banker der producerer tilfredse kunder, og hvilke der ikke gør. Her vil du dog ikke kun kunne se anmeldelser for andre brugere, som har lånt præcis 200.000 kr., og er der få anmeldelser, kan det også være svært at danne sig et retvisende billede. Vi mener dog alligevel at det er værd at se på, hvis du står med så stor en stor beslutning, som det er at bestemme sig for, hvem man skal låne 200.000 kr. af.
Herudover bør du også overveje, om den bank, du vælger at låne 200.000 kr. hos, kan tilbyde de services som du ønsker – og om de gør det gratis. Det kan være at du ønsker SMS-påmindelser når du skal betale din månedlige ydelse, mulighed for at tage en afdragsfri måned op til en ferie eller julegaveindkøbet eller gerne vil have muligheden for at kunne omlægge dit lån på 200.000 kr. senere hen. Hvis noget af det har en værdi for dig, så er det også værd at have med i baghovedet, når du vælger, hvem du skal låne pengene af.