Sådan finder du lån til højskoler via os
For at vores samarbejdsbanker kan give dig tilbud på et lån til højskolen, har de brug for at vide lidt om din økonomi, din bolig og din beskæftigelse, samt hvilket beløb du har behov for at låne, og hvor længe. Når disse få oplysninger er udfyldt, hvilket som nævnt tager 2 minutter, kan vi indhente tilbud på lånet. Da lånet skal dække et højskoleophold, vil det blive karakteriseret som et forbrugslån, hvilket du ikke behøver at tænke yderligere over, men blot være opmærksom på.
Når du har udfyldt ansøgningen, indhenter vi alle dine lånetilbud og opstiller dem i en overskuelig liste, så du kan se, hvilket lån der er mest fordelagtigt i forbindelse med dit højskoleophold.
Herfra er det blot op til dig at vælge, hvilken udbyder og hvilket lån, der skal finansiere højskoleopholdet.
Når du har valgt det ønskede tilbud, vil du kortvarigt blive omstillet til bankens side, hvor dine oplysninger verificeres, låneaftalen underskrives og lånet udbetales. Denne proces kræver et par samtykke via MitID.
Så let er det at låne penge til et højskoleophold.
Vælg den rigtige højskole
Når du tager så stor en beslutning, som det er at låne penge til et højskoleophold, er det selvfølgelig også vigtigt at vælge den rigtige højskole. Der er mange forskellige overvejelser, som man kan gøre sig, men for de fleste er prisen selvfølgelig vigtig. Hvad der er endnu vigtigere er, at den højskole som du vælger, tilbyder det fællesskab og de aktiviteter, som du søger.
På hjemmesiden Hojskolerne.dk, kan du læse mere om de forskellige typer af højskoler, blandt Danmarks ca. 75 højskoler. Her finder du højskoler med fokus på idræt, specifikke fag, religion, livsstil, højskoler til seniorer og almene højskoler. Idræt, specifikke fag og de almene højskoler er dog klart de mest udbredte, hvilket også fremgår af hjemmesiden.