image

Kviklån

Ansøg om et kviklån nu, og hav pengene på din konto senest i morgen. Vi indhenter tilbud og sammenligner kviklån for dig, så du hurtig og nemt kan få overblik over de bedste og billigste muligheder på markedet. Vi samarbejder med nogle af landets bedste udbydere af kviklån, som har hurtig udbetaling og lav rente. Ansøg nu og hav alle dine tilbud om to minutter.

4,5 ud af 5 på Trustpilot
Forbrugslån Samlelån

Saml flere lån i ét og spar penge. Du kan også tilføje et ekstra lånebeløb til dit samlelån.

Samlet månedlig ydelse
Samlet månedlig ydelse
 • Lån der samles:100.000 kr.
 • Ekstra lånebeløb:50.000 kr.
 • Total lånebeløb:150.000 kr.

Priseks.: Samlet kreditbeløb: {{total}} kr. over {{months}} måneder. Md. ydelse: {{monthlyRepayment}} kr. Var. Deb. rente: {{variableInterestRate}}%. ÅOP: {{apr}}%. Samlet tilbagebetaling: {{totalRepayment}} kr. Samlede kreditomk.: {{costOfCredit}} kr. Etb. omk.: {{installmentFee}} kr.

Din sikkerhed

Vi har allerede behandlet mere end 500.000 danske låneansøgninger.
Nedenfor finder du et udsnit af vores samarbejdspartnere og dine lånemuligheder.

Basisbank
Alisa Bank / Fellow Bank
LånLet
Ikano Bank
Ferratum
Express Bank
NordCredit
Re:member
Unilån
TF Bank
Resurs Bank
Acceptlån
Entercard
MitID
GF Money
Novum Bank
Pantast.dk
Cashper
Så nemt er det
1

Du udfylder dine oplysninger

2

Vi indhenter dine lånetilbud

3

Du vælger et lånetilbud

4

Lånet udbetales til din konto

Hvad er et kviklån?

På denne side går vi i dybden med kviklån. I bund og grund er et kviklån et måde at låne penge på, som er karakteriseret ved at være hurtig og nemt at få fat i. Vi kommer til at gennemgå alt fra kreditvurderingen på kviklån, hvad der karakteriserer et kviklån, hvordan du finder det billigste og bedste kviklån, hvordan lånet optages, historien om denne type af lån, samt meget mere.

Vi har prøvet at afdække alle afkroge af emnet, så du ikke behøver at lede efter information andre steder. Hvis du, efter at have læst eller skimmet vores side, står tilbage med spørgsmål om hvordan du finder de bedste og billigste kviklån, eller har behov for yderligere hjælp, så kontakt os gerne på kundeservice@goloan.dk. Du kan også kontakte os indenfor vores åbningstider, som er mandag til fredag 9:00-15:00, på telefon: 52 11 31 17, eller via vores chatfunktion her på siden. Her har vi også mulighed for at besvare dine spørgsmål, hvis du har behov for at vide mere emnet.

Kvinde finder billigste kviklån fra sofaen af

Find de billigste kviklån med os

Hvis du, som mange andre, er på udkig efter billige kviklån, så kan vi som sagt hjælpe dig. For at finde de billigste kviklån til dig, har vi dog behov for lidt information, for at vi kan indhente reelle tilbud.

1 Vælg lånebeløb

Det første vi har behov for, er at vide, hvor stort et lån du har behov for, hvilket du vælger øverst her på siden.

2. Vælg løbetid og månedlig betaling

Dernæst vælger du en kombination af din ønskede løbetid på lånet, samt hvor meget du ønsker at betale hver måned (den månedlige ydelse). Hvis du ønsker det billigst mulige kviklån, så bør du sætte din månedlige ydelse så høj som muligt. Ved at sætte en høj månedlig ydelse, sænker du løbetiden på lånet. Når løbetiden sænkes, trækker dit kviklån ikke renter længere end højest nødvendigt, hvilket er forklaringen på, hvorfor en høj månedlig ydelse giver det billigste kviklån.

Her er det dog værd at nævne, at din økonomi skal kunne klare den høje månedlige ydelse. Hvis du ikke kan betale den månedlige ydelse (også kaldet terminerne), havner du med stor sandsynlighed i RKI, med de renter og gebyrer, som det medfører, og så er dit billige kviklån lige pludseligt ikke så billigt mere.

3. Indtast kontaktoplysninger

Efter du har valgt den bedste sammensætning på dit kviklån, skal du oplyse dine kontaktoplysninger, herunder navn, email, telefonnummer, om du er dansk statsborger, og om du ansøger om kviklånet med en medansøger.

Hvis du ønsker lave renter og dermed et billigt kviklån, kan du med fordel ansøge med en medansøger. I det tilfælde bliver jeres økonomi vurderet som en samlet enhed. Dermed får I en lavere rente på kviklånet, og sandsynligheden for at ansøgningen godkendes af banken, vil også være langt større.

Vi anbefaler som udgangspunkt alle, der ønsker et billigt kviklån, at søge med en anden person, hvis det er muligt. Hvis du fx låner til en rejse eller et bryllup, så er det ofte sammen med din kæreste, mand eller kone. I de tilfælde kan I med stor fordel ansøge sammen og ansøgningsprocessen er stort set den samme.

4. Din bolig

Næste side i ansøgningen omhandler din bolig, herunder din boligform, hvor længe du har boet på adressen, den månedlige udgift til boligen, din civilstatus (om du er gift eller ej), samt hvor mange børn og biler du/I har.

5. Dine udgifter

Du er nu kommet til dine udgifter, hvilket banken også har behov for at vide, for at kunne give et lånetilbud. Her oplyser du udgifter til forbrug, transport, abonnementer, el, vand, varme og forsikringer. Her skal du ikke stresse over om alle udgifter bliver helt præcise. Dog skal det nævnes, at jo tættere på de faktiske udgifter, jo bedre, da det også betyder, at vi kan indhente de bedste og mest præcise tilbud til dig.

6. Din beskæftigelse

På denne side oplyser du din indkomst før og efter skat, beskæftigelse og hustandens rådighedsbeløb. Du bliver også spurgt ind til om du er medlem af en a-kasse og hvilke betalingskort du er i besiddelse af.

Sandsynligheden for at blive tilbudt et godt og billigt kviklån er bedst, hvis du er medlem af en a-kasse, da banken dermed har en sikkerhed for at du kan betale dine månedlige ydelser, såfremt du skulle blive arbejdsløs. Denne information bliver dog verificeret når ansøgningen er gennemført, før lånet udbetales, så vi anbefaler at du giver korrekte oplysninger.

Angiver du forkerte oplysninger, vil de tilbud vi indhenter også blive afvist eller ændret i sidste ende, og dermed kan du ikke sammenligne tilbuddene.

7. Dine nuværende lån og bankforhold

På denne side indtaster du alle dine gældsposter, samt dine bankforhold, og om du er registreret i RKI.

Da der er et lovkrav om, at bankerne ikke må tilbyde lån, hvis din gældsfaktor, som tommelfingerregel, overstiger 3½, har bankerne behov for at kende dine gældsposter. En gældsfaktor på 3½ betyder, at dine udestående lån maksimalt må udgøre 3½ gange din årlige indkomst.

8. Indsend ansøgningen om kviklånet

Hvis du har opgivet en medansøger, skal du indtaste nogle få oplysninger om ham/hende. Hvis ikke, er du sådan set færdig med at udfylde ansøgningen.

Nu er det blot at indtaste dit MitID, hvilket også er et lovkrav, for at bankerne må behandle dine oplysninger, og vende tilbage med det billigst mulige kviklån, som de kan tilbyde.

9. Vælg det billigste og bedste kviklån

Så snart du har indsendt din ansøgning, laver vi din oversigt over kviklån, som bankerne kan tilbyde dig. Her er det så op til dig, om du ønsker det billigste kviklån, eller der er andre faktorer, som er afgørende for, hvad du mener er det bedste kviklån i dit tilfælde (hvilket vi gennemgår i et af de næste afsnit).

Når du har valgt det bedste kviklån for dig, sender vi dig kortvarigt over på bankens side, hvor dine oplysninger verificeres via nogle få logins med dit MitID. Hvis ikke der er de store afvigelser fra de oplysninger, som banken kan indhente, og dem du selv har indtastet, udbetales lånet.

Ansøg om et lån her

ÅOP og renter på kviklån

Renter på kviklån har været et stærkt omdiskuteret emne i lang tid og i mange lande. 20% om måneden, som renterne på kviklån lød på, samt en ÅOP på 1.000%, lyder meget højt. Det er også et højt tal, men bag tallet gennem sig nogle andre tal, som er værd at have med i overvejelserne.

I dag skal det for god ordens skyld nævnes, at renterne på kviklån er betydeligt lavere.

Renter på kviklån før i tiden

Kviklån på 1.000-5.000 kr. har været de mest udbredte beløb i lang tid, sammen med en løbetid på 30 dage, som oftest blev forlænget et par måneder fra brugerens side. Hvis vi tager udgangspunkt i et kviklån på 5.000 kr. på 2 x 30 dage, så får vi en totale låneomkostning på 2.000 kr. Denne omkostning er ren renteudgift, som derfor kan trækkes fra i skat. Trækker du renterne fra kviklånet fra i skat, kommer du ned på en totalomkostning på ca. 1.333 kr.

Man kan sagtens argumentere for, at dette ikke er et billigt kviklån med lave renter, og nok også for dyrt, selv når man tager i betragtning at banken skal tjene penge, og har udgifter til personale, lokaler, IT-systemer og meget andet. Den store forskel er dog at mange forbrugere og politikere stirrede sig blindt på ÅOPén på 1.000% og antog, at renterne på kviklån derfor løb op i 1.000% for en stor del af kunderne.

Realiteten var, at det slet ikke var muligt at opnå renter på kviklån på 1.000%, selv hvis du havde lånt et helt år. Årsagen er, at du ikke betalte renters renter på kviklån, men derimod faste månedlige renter. Du betalte derfor 240% om året – vel og mærke før skat. Hvis du ikke kunne betale, blev du sendt til inkasso, hvor renten var langt lavere – ca. 38% om året plus lidt gebyrer.

Renterne var altså høje, men langt fra lige så høje, som medierne og politikerne gjorde det til.

Renter på kviklån i dag

I dag er renterne på kviklån dog langt lavere. Den nye lovgivning betyder, at du i praksis ikke finder renter på kviklån, som overstiger en ÅOP på 25%, hvilket svarer til ca. 1,8% om måneden inkl. alle obligatoriske gebyrer.

Det at renterne på kviklån er dalet kraftigt, er selvsagt godt for dig som forbruger. Begrænsningen i indtjeningen for bankerne har dog også betydet, at udvalget i dag er meget begrænset, og det i dag ikke er muligt hverken at få gratis kviklån eller kviklån i 30 dage.

Det vi i dag ser, er kviklån med renter omkring grænsen på 25% ÅOP, men med løbetider på min 6 mdr. og oftest mindst 1 år.

Rentefri og gratis kviklån

Kan man få rentefri og gratis kviklån i Danmark?

Tidligere kunne du finde rentefri og gratis kviklån, som rent faktisk levede op til dine forventninger om at være rentefri eller gratis. I dag kan du stadigvæk finde nogle få kviklån, som hævder at være rentefri eller gratis, men egentligt ikke er det, på den måde du nok havde forventet.

Gratis kviklån

Et gratis kviklån er der ikke, så vidt vi er bekendt med, nogle udbydere der reklamerer med, da de hurtigt ville få forbrugerombudsmanden på nakken. Der er dog flere hjemmesider, som stadigvæk lokker dig ind på deres side ved at foregive, at de tilbyder gratis kviklån eller hjælp til at finde det – hvilket ikke er muligt.

Der kan være 2 årsager til dét. Enten er deres indhold outdated og skrevet for mange år siden, hvor du kunne få gratis kviklån i 30 dage hos en lang række udbydere.

Den anden årsag, som vi tror er tilfældet for de fleste, er, at de prøver at lokke dig ind på deres side ved at annoncere om gratis kviklån, i håbet om at du vælger et andet lån. Ejeren af siden håber at du tænker “Nu når jeg alligevel er på siden, og jeg ikke kan få et gratis kviklån, hvorfor ikke bare vælge et af de andre billige lån?”.

Ser du annoncer, som reklamerer med kviklån i 30 dage eller gratis kviklån, så kan vi næsten med 100% sikkerhed sige, at det er for godt til at være sandt.

Rentefri kviklån

Rentefri kviklån kan du til gengæld godt støde på. Det er dog yderst sjældent at vi møder det, og måske er det kun i teorien, at rentefri kviklån stadigvæk eksisterer i Danmark, men her er også et catch.

Hvis du tænker, at rentefri kviklån nok mere eller mindre er det samme som et gratis kviklån, så tager du fejl. Hvor et gratis kviklån ikke må indebære nogle omkostninger, såfremt låneaftalen overholdes, kan rentefri kviklån indeholde en lang række skjulte gebyrer.

Skjulte gebyrer på rentefri kviklån kan fx være:

 • Oprettelsesgebyr: Her betaler du penge for at få lov at få udbetalt lånet.
 • Betalingskortgebyr: Det er ulovligt i Danmark, men det betyder ikke, at det ikke er set før.
 • Girokort- og PBS-gebyr: Her kan du komme til at betale urimeligt høje gebyrer for en service, som hverken kræver eller koster meget for banken.
 • Højt gebyr for forsinket betaling: Et rimeligt firma sender først en påmindelse, og derefter en mindre rykker. Har du valgt et rentefrit kviklån, kan rykkeren komme med det samme og være på et meget højt beløb.
 • Opsigelsesgebyr: Hvis du gerne vil betale dit lån tilbage før tid, så kan du også få en ekstraregning med et rentefrit kviklån
 • Straksoverførselsgebyr: Et kviklån skal helst være hurtigt. Hvis du ønsker kviklån med straks udbetaling, kan du opleve at de rentefri kviklån tager gebyr for dette.

Hvis du ser et rentefrit kviklån, så vær derfor varsom. Vi vil ikke være påståelige og sige, at det er helt umuligt at finde et hæderligt rentefrit kviklån i Danmark, men med de begrænsninger, som lovgivningen har givet bankerne, så tvivler vi meget kraftigt på, at det findes.

To personer kigger efter billige kviklån på nettet

Billige kviklån er ikke altid de bedste kviklån

Nu har vi været igennem hele ansøgningsprocessen, samt de gratis og rentefri kviklån. Nu er det så på tide at vi gennemgår, hvad der, ud over prisen, udgør det bedste kviklån.

Når du skal vælge det bedste kviklån for dig, er det nemlig værd at overveje andre aspekter og tilkøbsmuligheder. Herunder gennemgår vi nogle af de vigtigste punkter, som vores brugere igennem tiden har nævnt har været afgørende for, hvad de synes er det bedste, såfremt det ikke var det billigste.

Kviklån med straks udbetaling

En af kendetegnene ved kviklån er, at det går hurtigt. I dag er ansøgningsprocessen knap så hurtig som tidligere grundet lovgivningen, men du har til gengæld mulighed for at få kviklån med straks udbetaling. Straksudbetaling også kendt som straksoverførsel var et tilbud, som rigtigt vandt frem omkring 2020.

Hvis du skal bruge pengene her og nu, så er kviklån med straks udbetaling den eneste rigtige løsning. Du betaler sjældent ekstra for kviklån med straks udbetaling, men det ses nogle gange.

Hvis du ikke står med et akut behov for et lån, men godt kan vente et par dage med at pengene udbetales, så behøver du ikke tænke på straks udbetaling. Som regel oplever vi ikke det store behov for at kviklånet skal tilbyde straks udbetaling af beløbet, men der kan være tilfælde, hvis et godt tilbud udløber i dag, eller du står på grænsen til at modtage en rykker for en regning i morgen. I de tilfælde kan kviklån med straks udbetaling være altafgørende.

Hurtig og gratis gældsafvikling

Et nemt og hurtigt kviklån skal helst også være hurtigt og nemt, når gælden skal afvikles. Her er det desværre ikke altid de billigste kviklån også tilbyder en god service. Hvis du ønsker at du gratis kan afvikle din gæld, hvis du skulle stå med ekstra penge i hånden, så husk at undersøge om dette er en mulighed, før du vælger det første og bedste tilbud, du støder på.

Nogle kviklån tilbyder hurtig udbetaling og hurtig afvikling af gælden, men sidstnævnte kommer måske med en pris, hvilket ikke er tilfældet for de bedste tilbud.

Mulighed for at forhøje lånet

Når du først er blevet godkendt til et kviklån på 5.000 kr., som eksempel, kan det være, at du senere hen får behov for at låne lidt ekstra.

Det er ikke alle kviklån i Danmark, som tilbyder hurtig og nem adgang til at forhøje dit lån. Nogle steder er du låst med dit lånebeløb, hvor du andre steder mere finder noget, der minder om en kredit, som du kan op og nedjustere, som du ønsker det.

Tidligere brugers anmeldelser

I forlængelse af vores afsnit og rentefri kviklån og de skjulte gebyrer, er det altid en god ide at undersøge brugeranmeldelser før du vælger, hvilken bank og hvilket tilbud du går med. Hvis der er skjulte gebyrer eller andre dårlige overraskelser, så skal det nok fremgå af brugeranmeldelserne.

Der er ikke nogen perfekt måde at gøre det på, men vores bedste anbefaling er at undersøge Trustpilots kategori for lån, hvor du bla. finder en lang række udbydere af denne lånetype. Hvis et firma har fået mindst 50 anmeldelser, som overvejende er gode, så er der ret god sandsynlighed for, at du kan stole på, at dét firma også kan tilbyde dig en god oplevelse uden dårlige overraskelser.

Egne tidligere erfaringer

Du har måske også selv nogle erfaringer med de enkelte udbydere, som er værd at tage med i overvejelserne. De fleste har haft gode oplevelser, selv med de billige kviklån, men nogle gange opstår der problemer.

Det er langt fra alle vores brugere, som har benyttet disse lån tidligere, men for dem som har, er det helt sikkert værd at tage med i betragtningerne.

Mulighed for at samle andre lån

Hvis du har andre lån, så er det billigste lån oftest der, hvor du også kan samle alle dine andre lån.

Med et samlelån kan du spare dig selv for mange penge og meget besvær. Der er ikke nogen grænser for, hvor mange lån du kan samle på denne måde, og det er næsten 100% sikkert, at det er her du finder det billigste kviklån.

Ansøg om et lån her

Fordele og ulemper ved lånet

Hvis du overvejer, om du skal tage et kviklån, eller finde en anden lånetype, så vil vi her gennemgå nogle af de fordele, ulemper og karakteristika, som vi ser ved denne type.

Det skal dog nævnes, at disse ikke udelukkende gælder for disse lån, da mange andre lånetyper også er gået i samme retning inden for de seneste år. Her kommer vi ind på kviklån uden sikkerhed, hurtig udbetaling, løbetid og meget andet – læs mere nedenfor.

Kviklån uden sikkerhed

Kviklån uden sikkerhed – hvad betyder det egentligt? Lyder det lidt usikkert? Det er det ikke – det er faktisk det modsatte. Kviklån uden sikkerhed betyder, at du ikke skal stille sikkerhed for dit lån – og hvad er det så?

Sagt på lidt nemmere forståeligt dansk, så er kviklån uden sikkerhed et lån, hvor långiveren ikke kan kræve, at du sælger nogle af dine, på forhånd aftalte, ejendele, såfremt du ikke kan betale den månedlige ydelse på lånet. Du er altså bedre stillet hvis du optager kviklån uden sikkerhed end omvendt.

Alle de kviklån vi hjælper dig med at finde, er kviklån uden sikkerhed. Du behøver derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt de lån du finder via os er med eller uden sikkerhed

Et kviklån uden sikkerhed er som oftest, og i vores tilfælde altid, også kviklån uden dokumentation. Kviklån uden dokumentation er også, efter vores mening, et underligt udtryk på samme måde som kviklån uden sikkerhed. “Uden dokumentation” betyder blot, at du ikke skal fremvise et bevis på, at dit lån uden sikkerhed også er gået til det formål, som du har opgivet til banken.

De lån vi finder til dig, er som nævnt kviklån uden sikkerhed og dokumentation, på trods af at du skal udfylde formålet med lånet i vores ansøgningsproces. Årsagen her er ikke, at der er dokumentationskrav, men blot fordi banken skal overholde lovgivningen om at spørge ind til din umiddelbare intention med lånet.

Hvis du ønsker et kviklån uden sikkerhed og dokumentation, så er vores service helt oplagt for dig.

Hurtig udbetaling

Hvis du har behov for et kviklån med straks udbetaling nu, så har du nok fundet den helt rigtige lånetype. Både hurtig behandlingstid og straks udbetaling har nemlig været en del af disse låns identitet, så længe det har været muligt.

Ovenstående nok er årsagen til, at alle kviklån, ud fra vores undersøgelser, i dag tilbyder hurtig udbetaling i form af straksudbetaling. Lånet bruges ikke udelukkende, men i stor stil, til økonomiske udfordringer, som opstår her og nu. netop af den grund er det vigtigt at du kan få udbetalt dit kviklån med det samme eller senere i dag.

Har du brug for et kviklån nu, kan du derfor trygt ansøge via os, da alle vores samarbejdsbanker indenfor denne kategori tilbyder udbetaling med det samme

Løbetid

Der er mange, som tænker, at kviklån varer 30 dage. Sådan var det også tidligere, men i dag har markedet ændret sig. Som udgangspunkt kan du ikke få kviklån på 30 dage mere. Det laveste vi kan se er Cashper, som tilbyder 6 måneders løbetid.

Det er lovgivningen på området, som indirekte har betydet, at der ikke findes kviklån på 30 dage mere. Det var sådan set ikke intentionen bag lovgivningen, men da det ikke længere er muligt for udbyderne at tjene penge på 30-dages kviklån, har alle, på nær én, valgt at ændre deres løbetid til mindst 1 år.

Hvis du er på udkig efter et kviklån i 30 dage, må vi desværre skuffe dig. Du kan dog sagtens finde hjemmesider der reklamerer med “kviklån 30 dage”. Desværre er dette, som nævnt andre steder her på siden, enten et udtryk for indhold, som ikke er blevet opdateret i mange år, eller blot til for at lokke dig ind på siden, med et håb om, at du vælger et af deres andre lån, når du finder ud af, at du ikke kan få et 30-dages kviklån.

100% online

Denne lånetype er født online. Der er altså ikke nogle fysiske filialer, som der er hos de gammeldags banker, hvor du kan gå ned og ansøge om lånet. Hvis du har brug for et kviklån nu, er det også alt andet lige nemmere at ansøge via en hjemmeside.

Med en 100% online tilstedeværelse er det også muligt at lave en højt automatiseret proces og holde omkostningerne nede. Tilsammen betyder det, at du får lavere renter på kviklån, end hvis der også skulle betales for fysiske filialer.

Kvinde læser om ulempe ved kviklån

Fristende at låne et for stort beløb

En af de store udfordringer ved at kviklån tidligere kunne fås helt uden renter (i 30 dage), og efter manges opfattelse uden kreditvurdering (i realiteten meget sparsom kreditvurdering), betød det at det var nemt at falde for fristelsen og ansøge om et alt for højt beløb.

Det gjorde det selvfølgelig ikke bedre, at ansøgningsprocessen på kviklån i dag og tidligere var meget hurtig.

Kviklån i dag tilbydes hverken uden renter eller i 30 dage, og derfor er problemet med kviklån nu også mindre end det var mellem 2015 og 2020.

Uoverskueligt marked

En af de andre udfordringer der har været ved kviklån er, at der har været mange valgmuligheder og forbrugerne er blevet vildledt af “sammenligningssider”, som ikke har haft brugerens interesse.

Derudover har der været mange udbydere igennem tiden, som har haft flere brand, hvilket har gjort forvirringen større.

Nye kviklån

I dag kommer der ikke så mange nye kviklån til, som der gjorde tidligere. I branchens kronede dage kunne der godt poppe 2-3 helt nye kviklån frem på et år. Dertil kom de nye kviklån, som blot var et andet brand, men egentlig blot var det samme firma bagved. Hvis du ansøgte om et nyt kviklån hos et af disse brands, ville du muligvis blive afvist, da du allerede var blevet kreditvurderet af firmaet tidligere via et af deres andre brands.

Når det så er sagt, så ser vi stadigvæk, at der kommer nye kviklån på markedet fra tid til anden. Såfremt vi vurderer, at de nye kviklån kan have interesse for dig som forbruger, kontakter vi udbyderen, for at de kan blive en del af vores sammenligningsportal.

Når man kommer på markedet med et nyt kviklån, som et reelt nyt kviklån og ikke bare et nyt brand, så er der ofte meget at se til i forbindelse med lovgivningen. Derfor er det ikke altid at de nye kviklån har ressourcer til at koble sig på sammenligningsplatformene.

Vi ser dog i højere og højere grad at forbrugerne henvender sig til lånebrokers som os, for at finde de billigste kviklån, og de fleste nye kviklån i danmark henvender sig derfor også selv til os, før de selv påbegynder andre marketingaktiviteter. Det gør det for at være med på vognen, da de godt kan se, at forbrugerne går denne vej.

Leder du efter et nyt kviklån, har du derfor gode chancer ved at finde dem hos os. Hvis du kan komme i tanke om nye kviklån, som vi ikke sammenligner, så er det med stor sandsynlighed fordi de er inaktive på det danske marked.

Nuværende og tidligere udbydere

Du kender helt sikkert nogle kviklånsudbydere og andre er ukendte for dig. Derfor har vi lavet en lille oversigt her på siden, så du kan se, hvilke kviklån du finder på markedet nu, og hvilke der har stoppet for udlån i Danmark.

Af nuværende kvilklån finder vi; Cashper, Ferratum, Fellow Bank, KreditNU, Minifinans, Nordcredit, CreditStar, Modus Finans.

Ser vi på listen over tidligere udbydere, er den noget længere; Basis Bank, Lendon, LånLet, Trustbuddy, Tandoo, Mozipo, Cash Buddy, Vivus, bonuslån, Fokus Lån, Kronelån, Wandoo, Folkelånet, Zetfinans, Simbo, Hotlån, Turbolån, Pengeautomaten, Selene finans, Bedre kredit, Zaplo og Folkia.

Dertil kommer en lang række firmaer, som tilbyder beløb og låneperioder, som også kan være gode alternativer til ovenstående firmaer. Hvis du leder efter et nyt kviklån, anbefaler vi derfor at du ansøger hos os, så du også får tilbud fra de firmaer, som tilbyder alternative lånemuligheder.

Fordele og ulemper ved kviklån

Kreditvurdering

Når man taler om kviklån, så er det svært at komme udenom at tale om kreditvurderingen. Derfor har vi også afsat lidt plads her på siden til at gennemgå netop dette tema.

Kviklån uden kreditvurdering

Lad os slå det fast en gang for alle. Der findes ikke kviklån uden kreditvurdering. Før de mange lovindgreb på området for udlån, var det heller ikke muligt at finde kviklån uden kreditvurdering.

Der var godt nok ikke meget kreditvurdering at finde før i tiden, og oftest kun i form af at checke om ansøgeren stod i RKI, om ansøgeren tidligere havde haft problemer med at betale hans/hendes månedlige ydelser på lånet hos den givne bank, og om personen var fyldt 18 år.

Ligesom kviklån under 18 år og alle de gratis og rentefri tilbud, som vi har været inde på, findes der også stadigvæk hjemmesider, som lokker med kviklån uden kreditvurdering. Det er ikke muligt, det har aldrig været det, og vi anbefaler derfor at du holder dig langt fra disse sider. Ejerne af disse sider er selv opmærksomme på, at de ikke kan tilbyde kviklån uden kreditvurdering, men nogle af dem er desværre skruppelløse og ligeglade med hvad de lokker med, så længe de får dig ind på deres hjemmeside.

Det lovpligtig kreditvurdering

I dag er vi kommet langt væk fra kviklån uden kreditvurdering, og det er kun godt nyt for forbrugeren. Ansøger du om et lån i dag, foregår der en omfattende kreditvurdering af dig, for at sikre, at du ikke havner i økonomiske problemer, som også kan give dig problemer langt hen i livet.

Kreditværdighed

I dag er alle banker underlagt lovgivning, som betyder at de skal vurdere din kreditværdighed, når du ansøger om lån. Her har banken fået udstukket retningslinjer fra regeringen om, hvor meget gæld du må have i forhold til din årlige indkomst, samt hvor stort et beløb du skal have tilbage på kontoen hver måned, når du har betalt alle dine faste omkostninger, herunder dit lån.

Dette beløb afhænger af, om du er alene, er gift eller har børn, og i det tilfælde, hvor mange børn du har under 18 år.

Denne del af lovgivningen er blevet udskældt af bankbranchen, da vi er gået fra noget der ligner kviklån uden kreditvurdering, til et scenarie, hvor det kan være svært selv for almindelige mennesker at få bevilliget et minilån.

18 år

Når du er 18 år må du optage kviklån. Sådan har det altid været, og sådan kommer det nok også til at være i fremtiden. Som 18-årig er man myndig og dermed officielt voksen. Det er måske ikke alle 18-årige som tager fornuftige beslutninger, men det gør sig også gældende for 19-årige, 20-årige og derover.

Ifølge lovgivningen, må du dog, som nævnt, gerne optage kviklån som 18-årig.

Bankerne fortager risikovurdering, inden de udsteder kviklån

Bankens risikovurdering af dig

Hvis du opfylder de lovpligtige kriterier for at kunne låne, har bankerne efterfølgende nogle kriterier for, hvem de udlåner til. Her blev der tidligere sorteret en del ansøgere fra, men grundet den stramme lovgivning, ønsker de fleste banker at låne ud til dem, som de, på et lovligt grundlag, må låne penge til.

Det er dog forskelligt hvordan hver enkelt bank fortolker lovgivningen, og derfor ser vi også, at det er meget forskelligt, hvilke ansøgerer bankerne godkender. Nogle banker godkender altså den ene type af ansøgere, hvor andre banker godkender andre typer.

Herunder gennemgår vi nogle af de områder, som banken tager med i betragtningen, når de vurderer din ansøgning

Minimumskriterier

Når du ansøger om lån, er der nogle minimumskriterier, som du skal opfylde.

 • MitID: da det er måden du underskriver låneaftalen på, samt godkender at banken må slå dig op i diverse systemer.
 • Dansk statsborger: Hvis du er udenlandsk statsborger, kan du i princippet rejse væk fra Danmark med lånet i hånden, uden at banken kan retsforfølge dig på effektiv vis.
 • Dansk bopæl: Dette falder lidt i tråd med ovenstående punkt, da banken kan få meget svært ved at retsforfølge udenlandsdanskere.
 • CPR-nummer: Hvis du er dansk statsborger, har du også et CPR-nummer. Du skal dog lige have det ved hånden, når du ansøger, hvis det ikke er noget du kan huske, da det skal bruges i ansøgningsprocessen.
 • Internet: I og med at låneprocessen foregår online, skal du også have adgang til internettet. I og med at du læser denne side, opfylder du allerede dette kriterie.
 • Alder: Som nævnt ovenfor skal man være fyldt 18 år for at få et kviklån. De 18 år er bestemt via lovgivningen, og banken kan derfor ikke tilbyde kviklån eller andre lån til personer under 18 år, uanset om de ønskede det eller ej.

Alder

Kviklån som 18-årig er juridisk i orden, men det er ikke alle banker, som tilbyder det. Mange banker har sat deres grænse for kviklån ved 18 år, men for nogle er grænsen på 19 år, 20 år, 21 år og 25 år.

Her har banken foretaget en risikovurdering på baggrund af tidligere erfaringer, og besluttet sig for, hvor deres grænser går. Hvis du ansøger om kviklån som 18-årig, og banken har en politik om, at de ikke låner ud før du er fyldt 19 år, så er du nødt til at vente.

Lønpolitikker er er noget, som oftest er besluttet på meget højt niveau i banken og den kundeservicemedarbejder, som du evt. måtte kunne få fat i, kan ikke ændre ved den beslutning.

Økonomi og opsparing

Din nuværende økonomi og opsparing spiller også en stor rolle i bankens kreditvurdering af dig. Har du en stabil økonomi, et godt job og en god opsparing, anser banken dig for at have god mulighed for at tilbagebetale dit lån og overholde dine terminer. Omvendt anser banken det for risikabelt at tilbyde dig et lån, hvis du har store udsving i din økonomi, ikke har uddannelse og ingen opsparing.

Fremtidsudsigter

Hvis du er 18 år og ansøger om et kviklån, er der et langt liv til at du kan få en uddannelse og et godt betalt job – og dermed afbetale dit lån. Har du derimod rundet de 40 år, er uden for jobmarkedet og ikke i gang med at tage en uddannelse, tæller det ned i bankens kreditvurdering.

Medansøger

En af de faktorer, som kan gøre en kæmpe forskel på bankens kreditvurdering af dig, er, om du ansøger med eller uden en anden person. Ansøger du om et kviklån med medansøger, vurderes jeres økonomi, opsparing og fremtidsudsigter som var i én person (eller som at du ansøgte alene om halvdelen af beløbet).

Kautionist

I vores ansøgningsproces spørger vi ikke ind til kautionist, men vi kan godt hjælpe dig med at finde kviklån med kautionist. Et kviklån med kautionist betyder, at du har en anden person (garanten/kautionisten), som juridisk hæfter for dit lån, hvis du får problemer med at betale dine månedlige ydelser.

Hvis du ønsker at ansøge om et kviklån med kautionist, er det selvsagt vigtigt at finde en person, som kan og ønsker at være garant for dit lån.

Når du ansøger via vores hjemmeside, ansøger du som udgangspunkt om kviklån uden kautionist. Hvis du ikke modtager nogle relevante tilbud, finder vi efterfølgende kviklån med kautionist til dig.

Kviklån trods RKI

Hvis du tænker at du sagtens kan få et kviklån hvor RKI ikke er en hindring, så må vi skuffe dig. Dermed ikke sagt at kviklån trods RKI ikke er muligt, men dine muligheder er blot meget begrænsede.

Juridisk er RKI ingen hindring for et kviklån, men det er de færreste banker, som tilbyder kviklån trods RKI. Årsagen er så simpel, at de fleste banker anser en positiv RKI-status, hvilket betyder at du er registreret i RKI, for en stor risikofaktor for, at du ikke kan betale dit lån.

Grundet stramningen i lovgivningen, har nogle banker dog åbnet op for kviklån trods RKI, men det er langt fra alle. Hvis din registrering i RKI skyldes en parkeringsbøde, så kan du muligvis stadigvæk få et lån.

Hvis du overvejer at ansøge om kviklån trods RKI, så anbefaler vi dog, at du tænker dig godt inden, selv om banken også hjælper med at foretage kreditvurderingen af dig.

Mand ser, at hans ansøgning om kviklån er blevet afvist

Hvis ansøgningen blev afvist

Hvis din ansøgning er blevet afvist, er der sjældent meget at gøre. Alle banker, så vidt vi ved, prøver at opjustere din løbetid på ansøgningen, hvilket nedbringer den månedlige ydelse, så de kan få tilbyde dig et lån inden for lovens rammer.

Hvis de stadigvæk ikke kan tilbyde dig et lån, selv med den længste løbetid, nedjusterer de gradvist lånebeløbet lige til grænsen af, hvor de kan tilbyde dig et lån.

Hvis du ikke har fået tilbudt et lån, hjælper det altså ikke at tilpasse størrelsen på lånet eller løbetiden. Ligeledes hjælper det ikke at prøve at lyve din økonomi bedre i en ny ansøgning, da du skal give banken lov til at indhente oplysninger fra offentlige registre om din økonomi, før lånet udbetales.

Hvis du ønsker et kviklån nu, men har fået en afvisning, er vores eneste og bedste anbefaling, at du finder en medansøger til kviklånet, og tilføjer ham/hende til den tidligere ansøgning.

Hvad kan man bruge kviklånet til?

Et kviklån er som sådan ikke begrænset til nogle formål. I og med at et kviklån både er hurtig, online og uden sikkerhed, er der dog nogle køb, som dette lån egner sig bedre til end andre typer af lån.

Herunder gennemgår vi nogle af de mest almindelige beløb og køb, som vi ser i forbindelse med disse lån. Vi skal også nævne at kviklån på 5.000 kr. er den klart mest efterspurgte lånestørrelse.

Kviklån 1.000 kr

1.000 kr. er det laveste kviklån, du kan få i Danmark, på trods af at flere hjemmesider reklamerer med kviklån på 500 kr.

Kviklånet på 1.000 kr. ser vi ofte, men ikke udelukkende, sidst på måneden. Når vi ser en stigning i kviklån på 1.000 kr. sidst på måneden, hænger det nok sammen med forbrugsmønsteret. Kviklån på 1.000 kr. går nemlig ofte til at få budgettet til at række den sidste del af måneden, så du undgår at skulle overleve udelukkende af rugbrød og pasta de sidste 10 dage på måneden.

Den resterende del af måneden, hvor der stadigvæk, men i mindre grad, kommer ansøgninger ind om kviklån på 1.000 kr., dækker det ofte over mindre uforudsete regninger.

Som nævnt ovenfor er kviklån på 1.000 kr. det laveste beløb du kan ansøge om i Danmark. Af samme årsag er et lån på 1.000 kr. også det laveste beløb, som du kan ansøge om via os.

Kviklån 2.000 kr.

Kviklån på 2.000 kr. lægger sig helt åbenlyst imellem kviklånet på 5.000 kr. og det på 1.000 kr., og det samme ser forbrugsmønsteret ud til at gøre.

Der er en tendens til at der optages lidt flere kviklån på 2.000 kr. i slutningen af måneden, men ikke i samme stil som på 1.000 kr.

På samme måde ser vi også at kviklån på 2.000 kr. benyttes til de samme forbrugsgoder ,dog ikke i lige så stor stil, som lånet på 5.000 kr. Disse forbrugsgoder vil vi gennemgå nedenfor som vi vil gennemgå nedenfor.

Kviklån 5.000 kr.

Et kviklån på 5.000 kr. er som nævnt det mest anvendte beløb. Med et kviklån på 5.000 kr., har du både mulighed for at købe de samme produkter, som ved de mindre lån, blot i en bedre kvalitet. Ligeledes kan et kviklån på 5.000 kr. bruges på at købe de samme ting, som et større lån, hvis de er på tilbud, i en ældre årgang eller af en lavere kvalitet.

Kviklånet på 5.000 kr. bruges oftest på at købe elektronik, herunder smartphones, højttalere, computer og TV.

Med 5.000 kr. i hånden kan du ligeledes købe nye møbler, en ny cykel, julegaver, samt hårde hvidevarer.

Dette er blot en kort oversigt over de mest udbredte anvendelsesmuligheder med et kviklån på 5.000 kr. Der findes derfor også mange flere fornuftige måder, som vores brugere anvender lån på 5.000 kr. på.

Med andre ord, dækker et 5.000 kr. et ret bredt behov, og bliver derfor både benyttet når der er brug for kviklånet nu, eller til køb som godt kan vente.

Du kan bruge dit kviklån på ferie

Kviklån 10.000 kr

Et kviklån på 10.000 kr. er også et forholdsvist udbredt beløb, lige efter 5.000 kr. og 1.000 kr. Mange vælger at tage skridtet fra kviklånet på 5.000 kr. op til 10.000 kr. for at de ikke måtte nøjes med det, som de kunne få for 5.000 kr.

Det betyder, at det i stor stil er de samme behov, som forbrugere har ved kviklån på 10.000 og 5.000 kr.

Derudover ser vi også at kviklån på 10.000 kr. i stor stil benyttes som lån til ferier og rejser. Det er måske ikke hele rejsen, som kan finansieres ved et lån på 10.000 kr., men har man planer om at tage af sted i en længere periode, så har man oftest også lagt lidt til side i forvejen. Her kommer du ikke langt med et kviklån på 5.000 kr.

Kviklån 15.000 kr

Når du når op i et kviklån på 15.000 kr., har du mulighed for at købe mange lækre ting. I princippet behøver denne lånetype ikke være begrænset til 15.000 kr., men kommer du op i fx 20.000 kr. eller derover, betegnes det oftest som et forbrugs- eller privatlån eller blot et online lån.

Når du når op på et kviklån på 15.000 kr., har du sjældent behov for mere, for at få præcis den forbrugsgode, som du ønsker dig, med mindre du er ude i det nyeste tv på 80”, designermøbler eller nye biler.

Med kviklånet på 15.000 kr. kan du også låne til en bil – såfremt den er brugt. Udvalget her er ikke stort, men det er ikke umuligt at lande en handel for 15.000 kr. Når du ser dig om på nettet, bliver du præsenteret for listepriser eller udbudspriser, hvilket du ikke skal lade dig skræmme af. Selv om bilen er sat til 25.000 kr., kan du ofte godt forhandle den ned, så du kan få den med et lån på 15.000 kr.

Ansøg om et lån her

Oversigt over kviklån

Hvis du har brug for en oversigt over kviklån i Danmark, så findes der flere metoder at finde frem til dem, men alle metoder har hver deres fordele og ulemper. Derfor vil vi herunder gennemgå de tre metoder, som du kan benytte.

Benyt en lånebroker som os

Vi kan hjælpe dig med en oversigt over mange af de kviklån, som du har mulighed for at få. Den første fordelen ved at benytte en tjeneste som vores, til at få en oversigt over kviklån er, at du får reelle tilbud på lån. Når du udfylder en ansøgning om et lån hos os, benytter bankerne alle de informationer du oplyser, til at give dig et konkret tilbud på det billigste kviklån, de kan tilbyde dig i din situation.

Dernæst kommer din ansøgning hurtigt og smertefrit ud til en lang række banker, så du ikke behøver at ansøge igen flere steder. Derudover er der altid tale om kviklån uden sikkerhed, hvilket betyder, at du ikke risikerer, at banken kan kræve, at du sælger nogle af dine ejendele, hvis du ikke kan betale dine afdrag og renter på kviklånet.

Sidst men ikke mindst, så har vi specifikt udvalgt de banker, som tilbyder rimelige og fornuftige vilkår. Vi er dermed din sikkerhed for, at de tilbud du får, er fra reelle og gode udbydere.

Ulempen ved at benytte os er, at du skal udfylde en kort ansøgning, før vi kan lave en reel oversigt over kviklån, som du kan gennemgå. Derudover kan du måske anse det for en ulempe, at vi har udvalgt specifikke udbydere, da vi dermed også har fravalgt nogle, som vi ikke mener er gode nok, til at de er værd at overveje.

Sammenlign altid flere kviklån

Benyt en sammenligningsside

Rundt omkring på nettet finder du sider, som viser en oversigt over kviklån, hvilket kaldes “sammenligningssider” eller “listesider”. På disse sider behøver du ikke at indtaste dine informationer, hvilket sparer dig et par minutter, sammenlignet med vores service, men du får heller ikke nogle tilbud – du får blot en oversigt over kviklån, som bliver udbudt i Danmark. Du skal efterfølgende ansøge hos hver enkelt udbyder, for at finde ud af, om de faktisk kan tilbyde dig et lån og på hvilke vilkår.

Her finder du muligvis lån, som du ikke finder på vores sider, men hvad vi kan se, så er disse oversigter ofte outdated. Enten findes flere kviklån på oversigten ikke mere, eller også stemmer lånebeløb og renten på kviklånene ikke overens med virkeligheden.

Dernæst beskriver mange af disse sammenligningssider også, at det er nemt at få kviklån uden kreditvurdering, selv hvis du står i RKI, hvilket aldrig er tilfældet. Som vi også har beskrevet her på siden, er det i sjældne tilfælde muligt at få et kviklån trods RKI, men det er kun yderst sjældent, og ikke noget vi generelt anbefaler. Her vælger mange listesider derimod at fremhæve kviklån trods RKI, som noget alle og enhver kan få.

Undersøg alle udbydere selv

Hvis du har tid til at lave en omfattende undersøgelse, så du kan lave din egen oversigt over kviklån i Danmark, så kan du med fordel benytte vores oversigt, som du finder i bunden af vores side om låneudbydere i Danmark. Her har vi listet alle firmaer, inkl. alle firmaer, som på nuværende tidspunkt udbyder denne lånetype.

Vi har også tilføjet alle dem, som tidligere har været på markedet, da de muligvis vender tilbage, samt dem som du bør holde øje med i fremtiden, da de med stor sandsynlighed også kommer til at tilbyde udlån her i landet.

Hvis du ønsker en komplet oversigt over kviklån, så finder du hurtigt alle udbydere på denne liste. Vores anbefaling er stadigvæk at benytte vores service, hvis du ønsker et hurtigt og billigt kviklån, da vi rent faktisk indhenter tilbud til dig.

Fra SMS lån til Kviklån

For dem der ønsker at vide hvordan kviklån i Danmark opstod, og hvorfor de i dag er, som de er, kommer her hele fortællingen om kviklån i Danmark.

Denne lånetype startede i begyndelsen af 00’erne som de såkaldte SMS lån. På dette tidspunkt var det ikke muligt at ansøge om lån på nettet, og derfor var den nemmeste metode for bankerne og alle de alternative långivere at tilbyde lån over SMS. Her var kreditvurderingen meget sparsom – tangerende til ikke eksisterende. Hvis du ikke stod i RKI, kunne du optage et lån.

Det eneste du havde behov for, var faktisk din telefon, da heller ikke digital signatur eksisterede inden 2003, hvilket var forløberen til NemID, som i dag er erstattet af MitID. Via dit telefonnummer kunne bankerne slå dit CPR-nummer op, og via dét, slå dig op i RKI.

Der var ikke meget lovgivning på området, som sikrede forbrugerne mod dyre lån på daværende tidspunkt, hverken i form af markedsføringslovgivning vedr. kviklån, ÅOP-loftet eller udregninger af din kreditværdighed, som i dag eksisterer pga. den senere eksplosionen af kviklån i Danmark. Der var derimod frit slag for alle udbydere for at tilbyde dig skyhøje renter på kviklån, helt uden at skelne til din økonomi eller livssituation.

Dette var som sådan ikke et samfundsproblem i det første lange stykke tid, da det var de færreste, som optog lån over SMS. På daværende tidspunkt var kviklån også et tabu, da den mest almindelige metode, hvis man manglede penge, var at gå ned i sin lokale bankfilial og søge om et lån på gammel og manuel vis.

Optag kviklån online

Online kviklån ankommer

I begyndelsen af 10’erne ser de første online kviklån i Danmark dagens lys. Der er stadigvæk ikke meget kreditvurdering at spore i den første tid, hvor det primært var Ferratum, der stod for størstedelen af de udbetalingerne på markedet, sammen med flere af de andre tidligere udbydere, fx Folkia og Trustbuddy, som dog aldrig rigtigt fik fodfæste i Danmark . På daværende tidspunkt blev lånet stadigvæk anset for at være de fattiges og udsattes eneste mulighed for at låne penge, og var derfor ikke velanset blandt den almene dansker.

I 2012 gik 4Finance ind på det Danske marked med deres version af kviklån. Produktet var i store træk det samme, som allerede eksisterede i Danmark, lån op til 4.000 kr. første gang, op til 10.000 kr. som eksisterende kunde og med en løbetid på op til 30 dage.

Den helt store forskel var dog, at 4Finance, med deres brand Vivus, tilbød alle kunder, uanset køn og alder, at de kunne få et gratis kviklån, første gang de lånte, samtidig med at de kastede mange millioner kroner efter markedsføringen af deres tilbud år efter år.

Kombinationen af gratis kviklån og fuld tryk på markedsføringen, medførte at efterspørgslen eksploderede og det samme gjorde både omsætning og overskuddet for 4Finance i Danmark. Med en månedlig rente på knap 20%, hvilket gav en ÅOP på 700%, var det nærmest umuligt ikke at tjene styrtende med penge, på trods af at mange kunder ikke kunne tilbagebetale deres lån pga. den tvivlsomme kreditvurdering. På daværende tidspunkt ekskluderede de trods alt ansøgere, som stod registreret i Debitor Registret, hvilket er den danske pendant til RKI.

Markedet eksploderer

Herfra steg antallet af konkurrenter på markedet også, og dermed også den totale sum af kapital, som blev kastet efter markedsføringen. Alle kunne tjene penge uanset hvem de lukkede ind i forretningen, så længe dårlige betalere blev holdt ude. Blot 5 år efter at 4Finance havde sat sig på markedet, som de nåede at eje næsten helt for sig selv, var der 10-15 andre udbydere af kviklån i Danmark, som alle tog 15-20% i rente om måneden.

Kviklånsloven

Da den typiske forbruger af kviklån ikke bekymrede sig meget om renterne på kviklånet, måske var lidt til den desperate side, i forhold til deres økonomiske situation, og generelt havde et lavere uddannelsesniveau end resten af befolkningen, var de naturlige markedskræfter sat ud af spil. Samtidig havde markedsføringen gjort, at denne lånetype nu var langt mere accepteret i samfundet, og de fleste kendte nu også med en eller flere personer, som havde optaget kviklån.

Efter et par år med “gratis kviklån i 30 dage”, fandt mange også ud af, at det rent faktisk kun var de første 30 dage, at lånet var gratis. Hvis man ikke kunne betale til tiden, så klappede fælden og en stor andel af kunderne hos disse firmaer havnede derfor i RKI. Det var i samme periode at russiske ejer Oleg Boyko kom i de danske mediers søgelys og at flere banker blev udstillet i DR Kontant, for bevidst at udnytte godtroende danskere til at optage kviklån med renter, som de ikke selv kunne overskue eller gennemskue.

Ovenstående var årsag til at regeringen på daværende tidspunkt var nødt til at reagere, for at sætte en stopper for kviklånene, som måske ikke var så gode og billige i sidste ende, som bankerne i Danmark fik udstillet dem til at være.

Den første lovgivning på området var en cooling-off periode, som betød, at man som ansøger om et kviklån, skulle vente 24 timer efter at ansøgningen var afsendt, til at man kunne få lånet udbetalt. I denne periode måtte kviklånsudbyderen ikke kontakte ansøgeren på nogen måde. Håbet var, at en stor del af dem, som ansøgte om lånet, enten glemte ansøgningen eller fik dækket deres behov på en anden måde.

Allerede da lovgivningen trådte i kraft, havde de fleste kviklånsudbydere (i hvertfald alle dem af betydning) ændret deres tilbud til en kassekredit, hvilket betød, at de både kunne snige sig uden om lovgivningen, men også lave en meget bedre forretning, da de nu ikke skulle ud at gensælge til deres kunder, men blot kunne lade aftalen løbe måned efter måned. Det var samtidig noget alle kunderne var glade for, da det gjorde det nemmere at være kunde – men måske ikke sundere set fra et privatøkonomisk perspektiv.

Læs hvordan kviklån har været markedsført gennem tiden

ÅOP-loftet og markedsføringsbegrænsning

Det stod hurtigt klart for de fleste politikere, som ellers havde brugt flere år på at få sat første runde af lovgivningen i kraft for at begrænse lånene, at loven ikke havde nogen effekt. Derfor gjorde de, som det også var set i andre lande, at indføre et loft over ÅOPén (de årlige omkostninger i procent).

ÅOP-loftet bestod af to ting. Den ene var et loft over de totale låneomkostninger ved et lån, som aldrig måtte overstige 100% af lånebeløbet. Den anden del var at ÅOPén aldrig måtte overstige 35%, såfremt banken (og for den sags skyld alle andre låneudbydere), ikke markedsførte deres produkt, og 25% hvis de gjorde.

I praksis er det umuligt ikke at markedsføre sig som långiver på nogen måde, og da det hele foregik på nettet, betød det i praksis, at der var et loft på 25%, hvor ÅOPén i mellemtiden ellers var nået op på 1.000%. I grove træk betød det, at renterne på kviklån faldt fra 20% om måneden til 2% om måneden. Her havde hele folketinget en klar forventning om, at der nu ville komme billige kviklån til danskerne.

Oven i denne lov, fulgte en anden lov, som forbød kviklånsfirmaer at reklamere op ad gamblingreklamer. Egentlig havde bankerne ikke den store interesse i at hive disse kunder ind i forretningen, da folk med spilleproblemer generelt ikke var gode kunder, så på overfladen var det ikke noget problem for bankerne. Der hvor det blev problematisk var, at langt de fleste reklameblokke på bla. TV og radio nu ikke kunne benyttes af bankerne mere, da det var bankens ansvar ikke at ligge op af spilreklamer, som var en del mange reklamepauser.

Krav til rådighedsbeløb blev dødsstødet til lånet

På nuværende tidspunkt havde flere udbydere allerede trukket sig fra Danmark, men regeringen var ikke færdig med lovgivningen.

Sammen med al ovenstående lovgivning, som delvist også havde ramt billån, forbrugslån og alle andre typer af lån, kom der nu også krav om at alle banker nu skulle sikre sig, at forbrugeren levede op til nye krav om kreditværdighed i form af et minimumsrådighedsbeløb. Dette gav kviklånene i Danmark de største udfordringer, men alle andre udbydere af lån fik også store problemer.

Her skulle alle banker indsamle PSD2 data, hvilket er en lang række valideret data om låntagerens økonomiske situation, som skulle danne grundlag for kreditvurderingen ved kviklånet.

Her indså de sidste kviklånsfirmaer, at det var umuligt at drive en forretning, med så mange begrænsninger, når man samtidig skulle tilbyde så billige kviklån, som loven dikrerede. Derfor valgte de sidste udbydere at lukke deres forretning, eller ændre produktet til et mindre forbrugslån.

Hvad er quicklån?

Når du læser på nettet, er du måske faldet over ordet “quicklån”. Quicklån er egentlig blot et andet ord for kviklån. På dansk er der dog ikke noget der hedder quicklån, på trods af, at mange hjemmesider stadigvæk beskriver billige quicklån, hurtige quicklån og quicklån uden renter. Det er også forskelligt om de benytter den korrekte engelske udgave, nemlig quick loan, eller deler den danske op i to – quick lån.

Quicklån stammer som nævnt fra det engelske ord quick loan, som netop betyder kviklån. Vi har mange ord i Danmark, som kommer fra England, men hvor ordet oprindeligt opstod ved vi ikke. Uanset hvad, så ved du nu, at quicklån og kviklån er det samme.

Få hjælp til at vælge rigtigt

Uanset om du er på udkig efter de nye kviklån med straks udbetaling, billige kviklån, de rentefri, eller andre former, så hjælper vi dig med at finde et godt og stort udvalg.

Vores kundeservice er altid klar til at hjælpe med dine spørgsmål. Det kan både være hvordan du vælger det bedste tilbud, men det kan også være, hvordan du udfylder vores ansøgningsformular.

Du kan med fordel prøve at udfylde ansøgningen inden du kontakter os, da vi har gjort os umage for at du hurtigt og nemt kan finde frem til de billigste kviklån. Du kan altid fange os på kundeservice@goloan.dk, eller indenfor vores åbningstider, som er mandag til fredag 9:00-15:00, på chatten her på siden og telefon 52 11 31 17.

Ansøg om et lån her

GOLoan støtter den gode sag
Co2-neutralt website
CSR-mærket virksomhed
Vi støtter et sundt arbejdsklima
Stop Papirspild
Martin Knudsen, CMO
Skrevet af Martin Knudsen, CMO

Martin Knudsen er uddannet inden for kommunikation og markedsføring og har bred erfaring inden for penge og privatøkonomi. Hans artikler har til formål at oplyse dig, så du træffer bedre valg ift. din økonomi.

Email  •  LinkedIn  •  Profil