Indtjening ved siden af SU

Udgivet den

Hvor meget må man tjene ved siden af SU? 

Det kan være svært at finde ud af hvor meget man må tjene ved siden af sin SU. Derfor er det en god ide, at tjekke op på grænsen og hvad der sker hvis man overstiger beløbet.

Da mange studier har en normeret arbejdstid på 30 timer om ugen, er der derfor lavet regler omkring hvor meget man må tjene ved siden af sin SU.  Derfor vil der automatisk blive regnet med, at det beløb som du modtager af dem hver måned, er din primære indkomst.

Det højeste beløb du må tjene ved siden af din SU er 13.542 kr. om måneden. Hvis du kommer til at overstige beløbet, skal noget af din SU betales tilbage. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på hvor meget du tjener om måneden, så du undgår at skulle betale penge tilbage.

Hvis man vil arbejde mere

Hvis du har mulighed for at tage ekstra vagter en måned, skal du huske at afmelde din SU. På den måde sikrer du dig, at du ikke overstiger grænsen for hvor meget du på tjene ved siden af din SU.

Det laveste månedsfribeløb er forskellig for studerende på ungdomsuddannelser og studerende på videregående uddannelser.

  • Laveste månedsfribeløb – ungdomsuddannelser = 9.069 kr. per måned før SKAT
  • Laveste månedsfribeløb – videregående uddannelser = 13.711 kr. per måned SKAT

Du kan få flere facts omkring studie her.