image

Samlelån

Et samlelån samler alle dine lån hos én kreditor, så du kun betaler renter og gebyrer ét sted. Ansøg om et samlelån gennem GOLoan på to minutter, og få omlagt dine lån til en billigere løsning. Dine tilbud får du med det samme, og dit samlelån kan være sat i stand indenfor 48 timer. Se på TrustPilot, hvad tidligere kunder fortæller om os.

4,5 ud af 5 på Trustpilot
Forbrugslån Samlelån

Saml flere lån i ét og spar penge. Du kan også tilføje et ekstra lånebeløb til dit samlelån.

Samlet månedlig ydelse
Samlet månedlig ydelse
  • Lån der samles:100.000 kr.
  • Ekstra lånebeløb:50.000 kr.
  • Total lånebeløb:150.000 kr.

Priseks.: Samlet kreditbeløb: {{total}} kr. over {{months}} måneder. Md. ydelse: {{monthlyRepayment}} kr. Var. Deb. rente: {{variableInterestRate}}%. ÅOP: {{apr}}%. Samlet tilbagebetaling: {{totalRepayment}} kr. Samlede kreditomk.: {{costOfCredit}} kr. Etb. omk.: {{installmentFee}} kr.

Din sikkerhed

Vi har allerede behandlet mere end 500.000 danske låneansøgninger.
Nedenfor finder du et udsnit af vores samarbejdspartnere og dine lånemuligheder.

Basisbank
Alisa Bank / Fellow Bank
LånLet
Ikano Bank
Ferratum
Express Bank
NordCredit
Re:member
Unilån
TF Bank
Resurs Bank
Acceptlån
Entercard
MitID
GF Money
Novum Bank
Pantast.dk
Cashper
Så nemt er det
1

Du udfylder dine oplysninger

2

Vi indhenter dine lånetilbud

3

Du vælger et lånetilbud

4

Lånet udbetales til din konto

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er for dig, der har flere lån hos forskellige låneudbydere. Når du ansøger om et samlelån, efterspørger du en kreditor, som ønsker at indfri alle dine lån, og samle dem hos sig.

I stedet for at du fortsat skal betale gebyrer og renter hos flere forskellige banker og pengeinstitutter, har du med et samlelån kun én kreditor at holde styr på. Det betyder også, at du med stor sandsynlighed vil opleve en økonomisk besparelse, da du kun har én rentetilskrivning og ét sæt gebyrer at skulle betale.

Ønsker du at låne flere penge, kan du gøre det i samme ombæring, som vi samler dine lån. Når du ansøger om et samlelån gennem GOLoan, kan du nemlig samtidig ansøge om et ekstra kontantbeløb, som blot tilføjes til dit samlede lån. Du kan i alt låne op til 500.000 kr., når du benytter denne lånetype.

Ansøg om samlelån her

Hvordan ansøger jeg om et samlelån?

Hos GOLoan kan du ansøge om to lånetyper; et nyt lån og et samlelån. Ved førstnævnte lånetype kan du låne op til 300.000 kr., hvor du ved et samlelån kan have et lånebeløb på op til 500.000 kr. Herunder gennemgår vi, hvordan du ansøger om et samlelån gennem os.

1. Indtast dine nuværende kreditorer

Gå til vores låneberegner og vælg “samlelån”. Herefter skal du indtaste oplysninger om dine nuværende lån. Ud fra hvert lån skal du oplyse;

  • lånetype
  • långiver
  • beløbet for restgæld

Du skal derudover oplyse den samlede månedlige ydelse (hvor stort et beløb du månedligt overfører til dine kreditorer), ønske om eventuelt ekstra lån, samt ønsket lånebeløb.

2. Indtast oplysninger om dig

Nu starter selve ansøgningsprocessen. Du vil blive spurgt ind til oplysninger om dig selv, dit arbejde, din boligsituation, din økonomi og dine bankforhold.

3. Angiv ønske om medansøger

Ønsker du at ansøge om et samlelån sammen med en medansøger, skal du gøre det nu. En medansøger gør det nemmere for dig at låne penge, da begge jeres økonomier vil indgå i bankernes kreditvurdering. Bemærk, at vedkommende hæfter for lånet på lige fod med dig, og at vedkommende derfor også skal underskrive ansøgningen med sit MitID.

Læs mere om at låne med en medansøger.

4. Underskriv med MitID

Underskriv nu din ansøgning om et samlelån med dit MitID. Hermed giver du bankerne lov til at dobbelttjekke dine oplysninger i diverse steder såsom i eSkat og RKI. Når ansøgningen er underskrevet, modtager du med det samme en række tilbud på samlelån.

5. Sammenlign dine tilbud

Gennemgå dine tilbud og vælg det samlelån, som er det bedste for dig. Du godkender lånetilbuddet med dit MitID.

6. Modtag dine penge

Hvis du har ansøgt om et ekstra kontantbeløb, vil pengene stå på din NemKonto indenfor 48 timer. Du vil med stor sandsynlighed opleve at have pengene i hænde indenfor få timer, da mange banker benytter straksoverførsel.

Mand og kvinde fejrer deres løsning med samlelån

Inden du ansøger om et samlelån

Inden du ansøger om et samlelån, er der nogle forberedelser, der kan være gode at gøre sig. Disse har vi listet herunder.

Find ud af, hvilke lån du har

Ikke alle har det fulde overblik over, hvilke lån de har – og hos hvilke låneudbydere. Netop derfor kan et samlelån være den rette løsning for dig. Står du i denne situation, skal du starte med at skabe dig dette overblik, så du kan indtaste informationer om dine nuværende lån i ansøgningen.

Du kan se, hvilke låneaftaler du har tegnet, ved at logge ind på SKAT.dk. Her skal du klikke på fanen “skatteoplysninger”, og herefter på “renteudgifter og restgæld”. Banker og øvrige pengeinstitutter er nemlig forpligtede til at indberette rentefradrag, hvorfor de vil fremgå på en liste her.

Det kan dog være, at alle rentefradrag ikke er blevet indberettet, og at du dermed har kreditorer, som ikke står nævnt her. Derfor er det også en god idé at kigge dine kontoudskrifter igennem. Har du en låneaftale på betalingsservice, vil den formentlig fremgå her.

Tjek at du ikke står i RKI

Det kan være svært at optage et samlelån trods RKI (Ribers Kredit Information). RKI er et register over dårlige betalere. Har du misligholdt gæld, som er blevet overdraget til Inkasso, vil det formentlig stå registreret her.

For at øge dine muligheder for et fordelagtigt samlelån, er det smart at undersøge, om du kan betale de gældsposter, som du står registreret i RKI for. Måske er det blot et lille lån, som du har forglemt, og som nemt kan afdrages. Så snart du har betalt de gældsposter, du står i RKI for, bliver du fjernet fra registeret.

Definér ekstra lånebehov

Når du optager et samlelån, er det samtidigt muligt at låne et yderligere lånebeløb (afhængigt af hvor stort et samlet lånebeløb, du allerede har). Når du samler dine lån hos én kreditor, samt låner lidt ekstra, er grænsen for det samlede beløb 500.000 kr. Du kan ansøge om et lån til lige netop det, du ønsker.

Ansøg om samlelån her

Hvem kan optage et samlelån?

Når du låner penge online, er der generelt ikke mange krav til, hvem der kan sende en ansøgning. Vi har nogle få krav til dig, der ønsker et samlelån. Dem gennemgår vi herunder.

Du har lån hos forskellige kreditorer

Et samlelån er for dig, som har to eller flere lån hos forskellige kreditorer, og som kan se mening i at samle din gæld ét sted. Derfor er dette naturligvis et kriterie for, at du kan optage et samlelån.

Du er fyldt 18 år

Saml dine lån hos os, selvom du kun er 18 år. Du kan ikke optage lån hos pengeinstitutter i Danmark, før du er fyldt 18 år. Derfor må vi formode, at dette er tilfældet, når du ansøger om at samle dine eksisterende lån. Det er forskelligt, hvordan udbyderne sætter aldersgrænsen, og generelt er det nemmere at ansøge om samlelån, jo ældre du er. Hos GOLoan samarbejder vi dog med udbydere, som gerne stifter samlelån til folk på 18 år.

Din faste bopæl skal være i Danmark

Det er et gængs krav mellem danske låneudbyder, at du som låntager skal være dansk statsborger, have et dansk cpr-nummer og at dine faste bopæl skal ligge i Danmark. Det samme gør sig gældende hos vores samarbejdspartnere.

Du skal være i besiddelse af et MitID

Et MitID er din måde at afgive din digitale underskrift. Når du ansøger om et samlelån hos GOLoan, skal du derfor bruge dit MitID, når du sender låneansøgningen, samt når du godkender dit valgte lånetilbud.

Mand og kvinde undersøger samlelån

Er det svært at få et samlelån?

Hos GOLoan bestræber vi os på at finde samarbejdspartnere, som udbyder samlelån med høj godkendelse og lave renter. Det er altså ikke svært at få et samlelån gennem os. Der er selvfølgelig tilfælde, hvor du ikke kan godkendes til samlelån, men hvordan du kan komme uden om dette, har vi beskrevet herunder.

Omdan flere lån til et billigere samlelån

Hvorfor kan jeg ikke få et samlelån?

Er din ansøgning til et samlelån blevet afvist? Det er ikke altid, at bankerne oplyser årsagen til en afvisning, hvorfor det naturligvis kan være svært at finde frem til, hvad der skal til, før man kan godkendes. Herunder gennemgår vi nogle af de mest gængse årsager til, at låneansøgninger bliver afvist. Ligeledes kan du læse om, hvordan du kan forbedre dine chancer for at få et samlelån.

Du står registreret i RKI

En registrering i RKI (det danske register over dårlige betalere) kan gøre det rigtig svært at optage samlelån. Bankerne vil være mere påpasselige med at tilbyde at samle lån trods RKI, da du før har bevist ikke at være pålidelig i forhold til dine afdragsordninger. I få tilfælde kan vi hjælpe RKI-registrerede med samlelån, så du er derfor altid velkommen til at sende os en ansøgning.

Optag samlelån trods RKI

Så snart du er ude af RKI, er dine chancer for et samlelån de samme, som hos én der aldrig har stået registreret. Du fjernes fra RKI så snart du har betalt de regninger ud, som du står registreret for.

Din økonomi er for ustabil

Når du ansøger om et samlelån, laver bankerne er kreditvurdering af dig. På baggrund af de personoplysninger, du har udfyldt under din ansøgningsproces, vurderes det hvor stor risiko der er for, at du ikke kan betale lånet tilbage. Er din økonomi for ustabil, vil risikoen formentlig blive vurderet som høj, og det vil være svært for dig at optage samlelån. En ustabil økonomi er eksempelvis, hvis du ikke ved, hvad du får udbetalt måned for måned, eller hvis din generelle indtjening er for lav. Det er ikke muligt at få et samlelån uden kreditvurdering.

Stabilisér din økonomi og øg dine lånemuligheder

Hvis din ansøgning er blevet afvist, kan det være en god idé at kigge ind i, om du har mulighed for at øge din indtjening. Det kan du eksempelvis gøre ved at finde et deltidsjob eller et job med en mere stabil indkomst, end den du har nu.

Ansøg om samlelån her

Sparer jeg penge på et samlelån?

Ja, du vil med høj sandsynlighed spare penge på at samle dine lån hos én udbyder. Lad os sige, at du lige nu har tre lån hos tre forskellige udbydere. Så betaler du ligeledes en rentetilskrivelse for hvert lån til hver udbyder. Ligeledes er der risiko for, at du betaler det samme gebyr tre gange, fordi hver af dine kreditorer opkræver det.

Når du optager et samlelån, har du fremover kun ét lån hos én låneudbyder. Dermed har du også kun én rentetilskrivning at forholde dig til. Ligeledes skal du fremover kun betale gebyrer for ét lån til én lånegiver.

Eksempel på forskellen af rentetilskrivning ved et samlelån og ved flere lån

Tre lån hos tre forskellige udbydere:

Lån 1:
Lånebeløb: 100.000 kr.
Årlig rentetilskrivning: 10 % (10.000 kr.)

Lån 2:
Lånebeløb: 150.000 kr.
Årlig rentetilskrivning: 12,65 % (18.975 kr.)

Lån 3:
Lånebeløb: 75.000 kr.
Årlig rentetilskrivning 15,45 % (11.587,5 kr.)

Samlet har du lånt 325.000 kr., og har årligt en rentetilskrivning på 40.562,5 kr.

Et samlelån hos én udbyder

Lånebeløb: 325.000 kr.
Årlig rentetilskrivning: 11,5 % (37.375 kr.)

I eksemplet herover er der altså en årlig besparelse på rentetilskrivninger på 3.187,5 kr. Hvordan det vil se ud for dig, kommer naturligvis an på, hvilket samlelån og dertilhørende rente, vores udbydere kan tilbyde dig. Der er dog ingen tvivl om, at de af vores samarbejdspartnere, som afgiver et tilbud til dig, vil forsøge at sænke dine låneomkostninger og dermed gøre dem attraktive for dig.

Husk øvrige omkostninger

Når du sammenligner dine nuværende låneomkostninger, med de omkostninger der er forbundet med et potentielt samlelån, så er det vigtigt at huske at regne eventuelle gebyrer med. Nogle samlelån har et opstartsgebyr eller løbende administrationsgebyrer. Det samme kan dine nuværende lån have. Alle låneudgifter skal altid være oplyst i tilbuddet for det givne lån eller samlelån.

Kan jeg finde samlelån med lav rente?

Gennem os kan du finde lån og samlelån med en rente helt ned til 3,55%. Dermed er det altså muligt at finde samlelån med en konkurrencedygtig og fordelagtig rente.

Kan jeg låne flere penge, når jeg samler mine lån?

Ja. Når du optager et samlelån, kan du samtidig ansøge om et ekstra kontantbeløb. Du kan i alt låne op til 500.000 kr., når du optager et samlelån gennem os. Hvis du eksempelvis samler lån med et samlet resterende lånebeløb på 350.000 kr., så kan du ansøge om et yderligere lån på op til 150.000 kr.

Hvilke lånetyper kan jeg samle?

I et samlelån kan du samle lån af alle typer, som er optaget uden sikkerhed. Lån uden sikkerhedsstillelse er den type lån, du kan optage online – eksempelvis hos GOLoan. Hvad formålet med det enkelte lån har været er underordnet. Herunder er en række eksempler på de lånetyper, som du kan forene i et samlelån:

Hvad er et lån uden sikkerhed

Når du låner uden sikkerhed, betyder det, at låntageren ikke får pant eller anden form for delvist ejerskab i dine ejendele. Det er almindelig kutyme, at hvis du eksempelvis skal låne penge til bil i banken, så kan banken bede om pant i bilen. Det betyder, at hvis du ikke følger din afdragsordning, så kan banken kræve bilen solgt, så de kan få deres penge.

Hos GOLoan er alle lån og samlelån uden sikkerhedsstillelse. Vi beder aldrig om hverken pant i din ejendele, eller dokumentation på, hvordan du har brugt dit lån. Når pengene er udbetalt til din NemKonto, er det alene din beslutning, hvordan du forvalter dem.

Mand undersøger sine muligheder for samlelån

Hvor mange lån skal jeg have, før jeg kan samle dem?

Et samlelån er for dig, der har to eller flere lån stiftet. Samlelån som lånetype egner sig særligt godt til dig, som har flere små lån hos forskellige kreditorer. Her kan der virkelig være mange penge at spare ved at samle lånene hos én udbyder. Du vil med det samme kunne mærke den økonomiske gevinst på dit månedlige afdragsbeløb.

Samlelån
Låneudbyder Lånebeløb
Lån #1 100.000 kr.
Lån #2 20.000 kr.
Lån #3 90.000 kr.
Lån #4 35.000 kr.
Samlelån 245.000 kr.

Kræver et samlelån dokumentation eller sikkerhedsstillelse?

Nej. Et samlelån gennem os er altid uden sikkerhedsstillelse. Vi beder aldrig om pant i hverken bil, båd, bolig eller noget fjerde. Ligeledes kræver vi heller aldrig dokumentation – hverken for hvordan du har brugt de penge, du har lånt via et samlelån, eller for de penge, du tidligere har lånt og nu ønsker at samle.

Ansøg om samlelån her

Hvordan finder jeg det bedste samlelån?

Når du ansøger om et samlelån gennem os, indhenter du ikke bare ét, men flere forskellige lånetilbud. For at finde det bedste og billigste samlelån til dig, skal du sammenligne de tilbud, du har modtaget.

Et samlelån er teknisk set blot et nyt lån hos en udbyder, hvor udbyderen har udbetalt dine øvrige lån hos dine andre kreditorer. Når du skal sammenligne samlelån med hinanden, foregår det derfor på præcis samme måde, som når du sammenligner andre lånetyper.

Der er hovedsageligt tre måder at gøre det på. Det, som er afgørende for, hvilken metode du skal bruge, er, hvorvidt lånebeløb og løbetid er ens for dine tilbud.

Tilbud har ens lånebeløb og løbetid

Hvis alle dine tilbud har samme lånebeløb og løbetid, kan du blot sammenligne lånene med hinanden ved at kigge på ÅOP. Det samlelån med det laveste procenttal for ÅOP er det billigste.

Hvad er ÅOP?

ÅOP står for årlig omkostning i procent. Dette nøgletal dækker over samtlige årlige omkostninger, der er forbundet med din lån i løbet af lånets løbetid. Det betyder, at både renter og eventuelle gebyrer er medregnet her.

Tilbud har ens lånebeløb, men forskellig løbetid

Hvis løbetiden ikke er ens på dine tilbud på samlelån, så kan du i stedet kigge på de samlede kreditomkostninger. Dette tal omfatter alle omkostninger i hele lånets løbetid. Du vil ofte opleve, at jo længere løbetid dit samlelån har, jo billigere er det i månedlig ydelse. Det skyldes, at du med en længere løbetid skal afdrage mindre hver måned.

Tilbud har forskellig lånebeløb og løbetid

For at kunne sammenligne samlelån med forskellige beløb og løbetid, skal du lave en lille udregning. Du skal finde frem til, hvor stor en procentdel dine kreditomkostninger udgør af lånebeløbet. Det billigste lån vil være det, hvor kreditomkostninger udgør mindst af samlelånets beløb.

Mand undersøger fordele ved samlelån

Hvad er fordelene ved et samlelån?

Hvis du allerede har en række eksisterende lån stiftet, så kan der være store fordele i at samle dem i et samlelån hos én udbyder. Herunder kan du læse om nogle af de fordele, der følger med.

Færre gebyrer – kun én rente

Når du samler alle lån et sted, vil din nye kreditor udbetale samtlige af dine gamle lån, så disse ikke længere eksisterer. Dermed ophører alle renter og gebyrer hos dine tidligere låneudbydere også. I stedet optager du et nyt lån hos kreditoren på de gamle låns samlede beløb (og eventuelt et ekstra kontantbeløb). Med det nye lån – altså samlelånet – følger også en rente og eventuelle gebyrer. Fremover vil det dog kun være disse, du skal forholde dig til, hvilket formentlig vil være langt billigere for dig, end din tidligere løsning.

Bedre overblik over din gæld

I stedet for at have din gæld klattet ud mellem flere forskellige pengeinstitutter, har du fremover kun en låneudbyder at tænke over. Ligeledes har du kun én afdragsplan, ét sted at tjekke din lånestatus og ét månedligt beløb, der skal indbetales. Det vil dermed være langt lettere for dig at skabe et overblik over din gæld og holde styr på denne løbende.

Mulighed for refinansiering af lån

Når du ansøger om et samlelån, ansøger du teknisk set om et nyt lån hos en udbyder, som er villig til at indfri dine eksisterende lån først. Dermed får du også mulighed for at søge om en ny løbetid for lånet. Således kan du påvirke den månedlige ydelse i den retning, som du ønsker det.

Måske har du mulighed for at afdrage mere hver måned, end du havde, da du stiftede alle dine andre lån. I så fald kan du ansøge om en lavere løbetid og dermed bestræbe dig på at afbetale løbet hurtigere. Har du derimod brug for at betale mindre hver måned, kan du ansøge om længere løbetid og dermed have en lavere månedlig ydelse. Det står desuden din nye kreditor frit for at tilbyde dig en ny og bedre rente.

Flere penge mellem dine hænder

Der kan være en god økonomisk gevinst i at omlægge dine lån til et samlelån. Lånet kan både blive billigere end dine forhenværende lån, da du ikke længere har renter og gebyrer, der skal betales til mange forskellige kreditorer. Ligeledes kan du ansøge om et samlelån, hvor den månedlige ydelse er lavere end de udgifter, du hidtil har haft til at afdrage med hver måned.

Ansøg om samlelån her

GOLoan støtter den gode sag
Co2-neutralt website
CSR-mærket virksomhed
Vi støtter et sundt arbejdsklima
Stop Papirspild
Martin Knudsen, CMO
Skrevet af Martin Knudsen, CMO

Martin Knudsen er uddannet inden for kommunikation og markedsføring og har bred erfaring inden for penge og privatøkonomi. Hans artikler har til formål at oplyse dig, så du træffer bedre valg ift. din økonomi.

Email  •  LinkedIn  •  Profil