image

Lån til kolonihave

Lån til kolonihave på bare få minutter. Du udfylder blot låneformularen her på siden, hvorefter vi indhenter fordelagtige kolonihavelån fra en lang række banker. Du kan frit vælge det lånetilbud, som kan indfri din kolonihave-drøm billigst og bedst. Det tager maks 48 timer, fra du har godkendt et tilbud, til pengene står på din konto.

4,4 ud af 5 på Trustpilot
Forbrugslån Samlelån

Saml flere lån i ét og spar penge. Du kan også tilføje et ekstra lånebeløb til dit samlelån.

Samlet månedlig ydelse
Samlet månedlig ydelse
  • Lån der samles:100.000 kr.
  • Ekstra lånebeløb:50.000 kr.
  • Total lånebeløb:150.000 kr.

Priseks.: Samlet kreditbeløb: {{total}} kr. over {{months}} måneder. Md. ydelse: {{monthlyRepayment}} kr. Var. Deb. rente: {{variableInterestRate}}%. ÅOP: {{apr}}%. Samlet tilbagebetaling: {{totalRepayment}} kr. Samlede kreditomk.: {{costOfCredit}} kr. Etb. omk.: {{installmentFee}} kr.

Din sikkerhed

Vi har allerede behandlet mere end 500.000 danske låneansøgninger.
Nedenfor finder du et udsnit af vores samarbejdspartnere og dine lånemuligheder.

Basisbank
Alisa Bank / Fellow Bank
L'easy
LånLet
Ikano Bank
Ferratum
Express Bank
NordCredit
Re:member
Unilån
TF Bank
Resurs Bank
Acceptlån
Entercard
MitID
GF Money
Novum Bank
Pantast.dk
Cashper
Så nemt er det
1

Du udfylder dine oplysninger

2

Vi indhenter dine lånetilbud

3

Du vælger et lånetilbud

4

Lånet udbetales til din konto

Beregn dit kolonihavelån

Som nævnt ovenfor, beregner banken dit lån til kolonihaven, men du kan også hurtigt få en god fornemmelse af, hvad du har af muligheder, ved at tilpasse vores låneberegner her på siden. Først indtaster du dit lånebehov, hvorefter du tilpasser den månedlige ydelse / løbetiden på lånet til kolonihaven.

Ovenstående metode vil ikke give et 100% korrekt tal, da det er umuligt at sige præcis hvordan dit tilbud på lånet til kolonihaven udformer sig, før banken har foretaget en reel kreditvurdering af dig. I nogle tilfælde vil din rente på kolonihavelånet blive lavere end vores beregner estimerer og andre gange højere.

I og med at ansøgningsprocessen blot tager få minutter, kan det næsten bedre betale sig at udfylde ansøgningen, frem for at læse teksten her på siden, da du hurtigt får et overblik over, hvilke konkrete lån til kolonihaver de forskellige banker kan tilbyde dig.

Sådan kan dit kolonihavelån se ud
Lånebeløb 200.000 kr.
Løbetid 12 år (144 måneder)
Rente 7,3 %
ÅOP (Årlig omkostning i procent) 7,51 %
Månedlig ydelse 2.085 kr.
Kreditomkostninger 100.169 kr.

Processen for at ansøge om lån til kolonihaver

Hvis du har besluttet dig for at ansøge om et lån til din nye kolonihave, eller blot ønsker at undersøge, hvilke muligheder du har, så har vi behov for lidt information fra din side.

Sammensæt lånet

Som det første skal vi vide, er hvor meget du ønsker at låne. De fleste kolonihavehuse koster fra 50.000 kr. og opefter, men billigere kan selvfølgelig også fås. Vi kan hjælpe med lån på 300.000 kr. og derunder. Alt efter hvilket kolonihavehus du påtænker at låne til, kan vi derfor hjælpe med hele eller en del af finansieringen.

Når du har valgt størrelsen på kolonihavelånet, vælger du, hvor meget du ønsker at betale hver måned (din månedlige ydelse). Her er vores anbefaling, at du ikke sætter dig alt for stramt, da du dermed får betalingsproblemer. Samtidig anbefaler vi heller ikke, at din låneperiode på kolonihavelånet sættes så lang som muligt, da du dermed kommer til at betale for dit lån i længere tid end højest nødvendigt. Det er selvfølgelig helt op til dig, hvordan du ønsker at sammensætte dit lån til din kolonihave. Vores anbefaling går udelukkende på at sikre, at du kan betale dit lån, så du undgår gældsproblemer, men samtidig låner penge så billigt som muligt.

Ovenstående tager ikke mange sekunder, hvis du allerede har en idé om, hvilket kolonihavehus du ønsker at låne til, og hvad din økonomi kan klare.

Ansøgningen

I forbindelse med selve ansøgningen har vi brug for følgende information om dig:

  • Dine kontaktoplysninger, så banken har mulighed for at kontakte dig.ved, og ved hvem det er, som ansøger om lånet til kolonihaven.
  • Din husstand. Det inkluderer bl.a. din familiestatus, antal biler, hvor længe du har boet på adressen og hvilken boligform du bor i.
  • Dine udgifter, hvilket inkluderer forbrug, forsikringer, el, vand, varme, transport og abonnementer.
  • Din beskæftigelse, indkomst og rådighedsbeløb, samt om du er medlem af en A-kasse og hvilke betalingskort du ejer.

Når ovenstående oplysninger er udfyldt, afslutter du ansøgningen, hvorefter vi med det samme indhenter alle dine tilbud på lån til kolonihaven.

Hvis du planlægger at købe kolonihavehuset med din bedre halvdel, kan I med stor fordel ansøge om kolonohavelånet sammen. Når I ansøger om lån til et kolonihavehus sammen, eller et hvilket som helst andet lån, stiger jeres chancer for at blive godkendt betragteligt.

Ligeledes får I en lavere rente på lånet til kolonihaven, da banken vurderer jeres samlede økonomi på samme vis, som hvis I ansøgte hver for sig. Hvis I ønsker at ansøge sammen, vælger I blot, at der er en medansøger i forbindelse med ansøgningen. Denne mulighed præsenteres I for i forbindelse med at I udfylder ansøgningen om lånet til kolonihaven.

Ansøg om et lån her

Valg af tilbud

Når ansøgningen er afsendt, hvilket sker, så snart du indtaster dit MitID til sidst i ansøgningsprocessen, behandler bankerne ansøgningen. Denne proces foregår helt automatisk baseret på de oplysninger du har angivet, og du modtager derfor også alle dine tilbud på lån til kolonihavehuset med det samme.

Alle dine tilbud opstiller vi på en liste, som er nem at overskue, så du let kan se hvilket kolonihavelån der er billigst og bedst. Her er det så op til dig, at vælge hvilket tilbud du ønsker. Hvis du ikke har nogle specifikke præferencer i forhold til hvilken bank det skal være, eller nogle ekstra services, som du tænker er afgørende for dit valg, anbefaler vi at gå med det billigste kolonihavelån.

Da der ikke altid er samme beløb og løbetid på de forskellige tilbud, anbefaler vi at du ser på de totale låneomkostninger for de individuelle tilbud, og vælger det kolonihavelån med den laveste totale låneomkostning.

Validering og udbetaling

Når du har valgt hvilket lån, som du ønsker skal finansiere din kolonihave, sender vi dig videre til den enkelte banks hjemmeside, hvor dine oplysninger valideres, inden lånet udbetales.

Denne process er lidt forskellig fra bank til bank, men du vil typisk opleve at skulle logge ind med dit MitID nogle få gange, for at banken kan trække oplysninger fra din bankkonto, SKAT og RKI. Hvis dine oplysninger ikke afviger for meget fra de oplysninger, som banken kan se, godkender banken endeligt dit lån, som du så kan underskrive med MitID.

Herefter udbetales lånet til dit nye kolonihavehus indenfor 1 hverdag, og du er nu klar til at foretage handlen.

Krav og anbefaling i forbindelse med kolonihavelån

Når du ansøger om et kolonihavelån har vi nogle anbefalinger, som du lige så godt kan medtage i din ansøgning for at forbedre dine chancer for at kunne låne til bolig. Derudover er der også nogle krav, som vi vil gøre dig opmærksom på.

Krav

Hvis vi starter med kravene, er der egentligt ikke så mange. Er du ikke registreret i RKI og har du et MitID, er du sådan set egnet til at ansøge om lån til et kolonihavehus.

Egentlig er RKI ikke en afvisningsgrund i sig selv for alle banker. For nogle er det “blot” en markant anmærkning i din kreditvurdering. Hvis der er tale om et lille udestående, men du ellers har en sund og fin økonomi, som kan holde til lånet til kolonihaven, så ser nogle banker imellem fingre med din anmærkning. Det er dog sjældent vi ser, at lån til kolonihaver bliver bevilliget til personer med positiv RKI-status, da et kolonihavehus ikke er i den helt lille ende af låneskalaen.

Anbefalinger

Ser vi på anbefalingerne, har vi primært tre områder, som du bør overveje. Dette gælder uanset om du låner til en kolonihave eller andre formål:

  1. Som nævnt tidligere, er det en stor fordel at have en ekstra person på ansøgningen, da jeres økonomi vurderes som hvis I var én person, der ansøgte.
  2. Vær ærlig med din ansøgning. I og med at banken kan trække diverse oplysninger om dig og din økonomi, så giver det banken et godt indtryk hvis tingene stemmer overens. Omvendt giver det banken et indtryk af, at du ikke har styr på dine sager, eller prøver at snyde dig til at kunne låne til kolonihaven, hvis tallene ikke stemmer overens. Her skal det nævnes at mindre afvigelser selvfølgelig er helt acceptable, da ingen kan huske deres øonomi ned til mindste detalje, men hvis din løn er langt lavere end hvad du oplyste, eller din bolig er en lejelejlighed, men du oplyste en villa, så får du en rød streg i kreditvurderingen, som kunne være undgået. Ud over den røde streg, skal du regne med store afvigelser fra de tilbud på kolonihavelån du modtager i forhold til de endelige bindende tilbud, som banken giver, hvilket betyder at det kan være svært at finde det billigste tilbud, da alle de tilbud vi indhenter vil være skæve i forhold til de faktiske tilbud, som bankerne kan tilbyde.
  3. Ansøg om samlelån, hvis du har andre lån. Med et samlelån samler du din gæld i ét lån, samtidig med at du har mulighed for at ansøge om et yderligere lånebeløb. Med denne type af lån kan du låne op til 500.000 kr. inkl. alle dine andre lån, hvilket totalt set giver et billigere lån og dermed en større chance for at blive godkendt. Du kan evt. ansøge om et samlelån i første omgang og derefter et nyt lån til kolonihaven efterfølgende, hvis din samlede gæld plus kolonihavelånet overstiger den halve million.

De fleste tænker også, at de forbedrer deres chancer, hvis de ansøger om mindre lån eller justerer deres låneperiode, hvilket ikke er tilfældet. Hvis din økonomi ikke kan klare det kolonihavelån, som du har ansøgt om, så sænker banken i første omgang din månedlige betaling (månedlige ydelse), så lidt som muligt, for at de kan godkende dig. Dermed stiger løbetiden på dit lån også, og for nogle banker betyder det, at løbetiden på dit lån til kolonihaven kan nå op på 15 år. Dermed falder din ydelse på kolonihavelånet, da afdraget på lånet spredes over flere måneder.

Hvis det stadigvæk ikke er muligt at tilbyde dig lånet, selv med den længste løbetid, som den pågældende bank tilbyder i forbindelse med lån til kolonihaver, begynder banken at sænke det tilbudte lånebeløb. Dette er bankens sidste mulighed for at tilbyde dig et lån til din kolonihave, på trods af, at det ikke var det beløb du ansøgte om. Tanken er, at hvis du ikke har mulighed for at låne til det kolonihavehus du ønskede dig, så kan et billigere hus måske også gøre det.

Ansøg om et lån her

GOLoan støtter den gode sag
Co2-neutralt website
CSR-mærket virksomhed
Vi støtter et sundt arbejdsklima
Stop Papirspild
Martin Knudsen, CMO
Skrevet af Martin Knudsen, CMO

Martin Knudsen er uddannet inden for kommunikation og markedsføring og har bred erfaring inden for penge og privatøkonomi. Hans artikler har til formål at oplyse dig, så du træffer bedre valg ift. din økonomi.

Email  •  LinkedIn  •  Profil