image

Lån med kautionist

Hos GOLoan kan du ikke optage lån med kautionist. Du kan dog låne med en medansøger, og dermed stadig stille ekstra sikkerhed over for din kreditor. På denne side kan du læse mere om lån med kautionist, forskellen på kautionist og medansøger, samt hvad det indebærer at låne op til 300.000 kr. gennem os. Det tager maks 48 timer, fra du udfylder vores formular, til pengene står på din konto.

4,5 ud af 5 på Trustpilot
Forbrugslån Samlelån

Saml flere lån i ét og spar penge. Du kan også tilføje et ekstra lånebeløb til dit samlelån.

Samlet månedlig ydelse
Samlet månedlig ydelse
 • Lån der samles:100.000 kr.
 • Ekstra lånebeløb:50.000 kr.
 • Total lånebeløb:150.000 kr.

Priseks.: Samlet kreditbeløb: {{total}} kr. over {{months}} måneder. Md. ydelse: {{monthlyRepayment}} kr. Var. Deb. rente: {{variableInterestRate}}%. ÅOP: {{apr}}%. Samlet tilbagebetaling: {{totalRepayment}} kr. Samlede kreditomk.: {{costOfCredit}} kr. Etb. omk.: {{installmentFee}} kr.

Din sikkerhed

Vi har allerede behandlet mere end 500.000 danske låneansøgninger.
Nedenfor finder du et udsnit af vores samarbejdspartnere og dine lånemuligheder.

Basisbank
Alisa Bank / Fellow Bank
LånLet
Ikano Bank
Ferratum
Express Bank
NordCredit
Re:member
Unilån
TF Bank
Resurs Bank
Acceptlån
Entercard
MitID
GF Money
Novum Bank
Pantast.dk
Cashper
Så nemt er det
1

Du udfylder dine oplysninger

2

Vi indhenter dine lånetilbud

3

Du vælger et lånetilbud

4

Lånet udbetales til din konto

Lån med kautionist – kort forklaret

En kautionist er en person, som stiller økonomisk sikkerhed over for kreditoren, i tilfælde hvor du ikke er i stand til at betale for dit stiftede lån. Et lån med kautionist er derfor særligt relevant for dig, hvis dit lånebehov synes kritisk, men du samtidig har den mindste tvivl, om du kan tilbagebetale pengene til tiden.

Når du låner med kaution, skal du selv finde en kautionist.Typisk vil kautionisten være én i din nærmeste omgangskreds, for hvem det har relevans for, at du ikke ender i et større økonomisk rod med misligholdt gæld. Det kan eksempelvis være en partner, et familiemedlem eller en god ven.

I princippet kan både virksomheder og privatpersoner agere kautionist på et lån. Når der er tale om privatlån, vil kautionisten dog i langt de fleste tilfælde være en privatperson.

Alternativ til lån med kautionist hos GOLoan

Hos GOLoan tilbyder vi ikke lån med kautionist. Vi tilbyder derimod lån med medansøger. Mange forveksler de to muligheder med hinanden, fordi der er mange ligheder. Forskellen er dog, at en kautionist først sættes i spil, når du har stiftet misligholdt gæld. En medansøger er derimod en aktiv del af låneaftalen fra start af, da I hæfter ligeligt for lånet.

Det alternativ vi kan tilbyde til lån med kautionist er yderst relevant, når du skal have dækket et lånebehov, som en anden har en lige så stor andel i. Det kan eksempelvis være, hvis du og din partner sammen skal købe en bil, eller hvis du og en ven ønsker at låne til en fælles ferie. Vi stræber efter at kunne tilbyde lån til alle, hvorfor vi er glade for at kunne tilbyde dette alternativ.

Ansøg om et lån her

Om lån med kautionist

Selvom vi hos GOLoan ikke tilbyder lån med kautionist ønsker vi, at du vælger lånemetode ud fra et oplyst grundlag. Derfor vil vi i de næste afsnit forklare mere om, hvordan lån med kautionist fungerer.

To typer af kaution

Der skelnes mellem to typer af kaution ved lån;

Privat kaution

Kautionisten er en fysisk privatperson, som med sin egen privatøkonomi beslutter at kautionere for et lån. Lånet kan både være optaget af en privatperson eller en virksomhed. Relationen mellem kautionist og låntager er ofte nær.

Erhvervs kaution

Kautionen stilles af en virksomhed, men låntager kan være en privatperson såvel som en virksomhed. Relationen mellem kautionist og låntager er typisk udelukkende professionel.

Hæftelses-tidspunkter for kautionist

Det er kreditoren – altså långiveren – som skal gøre krav på sit udestående hos kautionisten. Hvornår dette kan gøres, afhænger af, hvilken type kautionslån der er stiftet. Lånetypen vælges ud fra, hvilken form for indkrævelsesret, kautionist og kreditor kan finde enighed om.

 • Selvskyldnerkaution: Dette er den hyppigst brugte kautionsform. Her kan kreditor opkræve det udestående for lånet, så snart låntageren overskrider sin betalingsfrist.
 • Simpel kaution: Kreditor kan først stille krav om tilbagebetaling, når kreditor har dokumenteret låntagers manglende tilbagebetalingsevne. Dette gøres ofte efter tre sendte rykkere.
 • Tabskaution: Betalingsopkrævning kan først finde sted, når kreditor har forsøgt at inddrive pengene gennem fogedretten.
 • Efterkaution: En efterkautionist er en kautionist, som kun pligter for gælden, hvis den primære kautionist (hovedkautionisten) ikke har kunnet indfri det forskyldne. Efterkaution er relevant, når der er tale om samkaution (lån med flere kautionister).
 • Kontrakaution: En kontra-kautionist hæfter for det beløb, som hovedkautionisten har betalt til kreditor. Forpligtelsen ligger der imellem og ikke mellem kontra-kautionisten og kreditor. Denne kautionsform kan anses som en slags forsikring tildelt hovedkautionisten.

Hæftelsesbeløb for kautionist

Ved lån med kautionist hæfter kautionisten som udgangspunkt for det fulde beløb til kreditor – herunder fulde låneløb, renter og gebyrer. Der kan dog være indgået særlige aftaler, som gør, at kautionisten hæfter for mindre. Herunder følger to eksempler.

Beløbsbegrænset kautionist

Kautionisten hæfter for hele lånet, men kun med et begrænset beløb. Kautionisten kan dermed ikke blive opkrævet sin bil, bolig eller anden form for værdi.

Delkaution

Kautionisten hæfter fuldstændigt, hvilket vil sige, at alle kautionistens værdier kan blive sat i spil. Til gengæld hæfter denne kun for en del af det fulde lånebeløb.

Sådan udstedes lån med kautionist

Du ansøger om lån med kautionist hos en låneudbyder, som tilbyder denne lånetype. Størstedelen af GOLoans samarbejdspartnere udsteder ikke lån med kautionist, hvorfor vi blot har besluttet ikke at yde denne service. Derimod tilbyder alle vores kreditorer lån med medansøger, hvilket betyder, at du stadig har mulighed for et lån, du ikke hæfter for alene.

Sådan udstedes lån hos os

Ønsker du at benytte vores lånemulighed frem for et lån med kautionist, er du velkommen til at sende os en ansøgning. Det tager kun to minutter at udfylde vores låneformular, hvorefter du med det samme modtager en liste over udbydere, der kan tilbyde dig og din medansøger et lån, som matcher jeres kriterier. Pengene står på din NemKonto inden for 48 timer efter du har godkendt et tilbud.

Ansøg om lån med medansøger – trin for trin

 1. Gå til låneformularen øverst på denne side.
 2. Indtast hvor mange penge, I ønsker at låne, samt hvor lang en løbeperiode I har behov for.
 3. Klik på “Start din låneansøgning”.
 4. Du, som låntager, skal nu svare på en række spørgsmål om dig, din økonomi, husstand og bank. Husk at klikke “ja” til “jeg har en medansøger”.
 5. Din medansøger skal nu ligeledes svare på de samme spørgsmål.
 6. Begge parter skal underskrive ansøgningen med jeres MitID.
 7. I vil nu få fremvist en række lånetilbud, som I fluks kan takke ja til.
 8. Underskrive den låneaftale, I ønsker, med jeres MitID, og modtag pengene på din NemKonto indenfor 48 timer.

Lånebeløb ved kautionslån

Lån optaget sammen med en kautionist er som regel af en mindre størrelse. Mange udbydere tilbyder eksempelvis lån med kautionist på maks 20.000 kr. Af og til finder du lån med kautionist på op til 100.000 kr. Hos GOLoan kan vi ikke hjælpe med kautionslån. Derimod kan du låne op til 300.000 kr. gennem os, og der er også mulighed for at låne med en medansøger.

Krav til kautionisten på et lån

Ligesom der er krav til dig som låntager, er der en række typiske krav til den person, som skal kautionere for dit lån. Typisk lyder det således:

 • Kautionisten skal minimum være 18 år (nogle gange ældre afhængigt af udbyder)
 • Kautionisten skal være bosiddende i Danmark
 • Kautionisten skal være dansk statsborger med dansk CPR-nummer
 • Der skal kunne fremvises en længere periode med en stabil indkomst
 • Kautionisten må hverken stå registreret i RKI eller Debitor Registret
 • Du og kautionisten må ikke have fællesøkonomi

Færre krav til medansøger

Hos GOLoan kan du ikke låne med en kautionist, men du kan derimod have en medansøger med på din aftale. Kravene til denne person er præcis de samme, som de krav vi stiller til dig som låntager. Disse opremses herunder:

 • I skal være fyldt 18 år
 • I skal være bosat i Danmark
 • I skal være danske statsborgere med dansk CPR-numre
 • I skal kunne underskrive aftalen med jeres MitID

Bemærk, at vi dermed ikke sætter krav til, hvorvidt I må have fællesøkonomi, hvilket er et typisk krav ved et lån med kautionist. Vi oplever derimod ofte, at der hos os søges om lån, hvor medansøgeren netop er en partner, der har fællesøkonomi med låntageren. Det giver for os rigtig god mening, da folk der benytter denne lånemulighed som regel har en fælles interesse i pengene og det behov, de skal dække. Ofte afdrages lån med medansøger også fra en økonomi, som I begge har andel i.

Ansøg om et lån her

Fordele ved lån med kautionist

Herunder kan du læse om nogle af de fordele, der er, når du låner med kautionist:

Lettere at blive godkendt

Et lån med kautionist betyder, at kautionisten hæfter for lånet, hvis du ikke betaler til tiden. Dermed stilles kreditoren en ekstra sikkerhed for det lån, de udsteder til dig. Naturligvis vil det derfor være nemmere for dig at blive godkendt til at låne penge.

Det samme gør sig gældende, når du låner med en medansøger. Da laver kreditoren en kreditvurdering baseret på både din og medansøgerens økonomi. Man kan da sige, at I har fordoblet chancerne for at blive godkendt til lånet.

Ingen regler om hvad du må låne til

Hos langt de fleste låneudbydere, er der ingen krav om, hvad du må låne til, når du optager lån med kautionist. Det betyder, at du ikke skal dokumentere, hvad du bruger pengene på.

Når du låner gennem GOLoan skal du heller ikke stille dokumentation for dit lån. Vi kræver desuden heller ikke sikkerhedsstillelse i dit lån. Sikkerhedsstillelse er, når kreditoren (eller kautionisten) får pant i noget af dit af værdi. Det kan eksempelvis være din bil eller bolig.

Nemmere at låne trods RKI

Langt de fleste låneudbydere tilbyder ikke lån til folk, som står skrevet i RKI. Hos få, blandt andet nogle af de kreditorer vi samarbejder med, kan det godt lade sig gøre at låne trods RKI. Når du optager lån med en kautionist eller en medansøger, øges dine chancer for at låne trods RKI. Det skyldes, at de

Ulemper ved lån med kautionist

Herunder gennemgår vi nogle af de ulemper, der kan være ved at optage lån med kautionist:

Små lånebeløb

Ofte når man låner med kautionist, kan man kun låne et mindre beløb – typisk under 50.000 kr. Når du finder din kreditor gennem GOLoan, kan du altid søge om at låne op til 300.000 kr. Det gælder også, når du ansøger sammen med en medansøger.

Tidskrævende låneproces

Det tager som regel længere tid at låne med en kautionist, da I er to, som skal baggrundstjekkes af banken. Ligeledes kan der være nogle områder, hvor I og kreditoren skal nå til enighed, før pengene kan udbetales.

Når du låner gennem os, er det altid den samme hurtige låneproces, der gør sig gældende. Det betyder, at der maksimalt går 48 timer, fra du har godkendt et lånetilbud, til at pengene står på din NemKonto. Ofte går det endnu hurtigere, da de fleste af vores samarbejdende kreditorer sender pengene med straks udbetaling.

Kan være skadeligt for relationen til kautionisten

Ved kautionslån til private er kautionisten ofte én person, som står låntageren nært. Det kan eksempelvis være en god ven, en forælder, en søskende eller en partner. Her skal du være opmærksom på de komplikationer, det kan føre med sig at have penge imellem sig.

Vi anbefaler derfor altid, at du har en skriftlig aftale med din kautionist, hvor I sammen har forholdt jer til, hvordan I tackler en situation, hvor du ikke kan betale for lånet, og kautionisten dermed sættes i spil.

Ansøg om et lån her

GOLoan støtter den gode sag
Co2-neutralt website
CSR-mærket virksomhed
Vi støtter et sundt arbejdsklima
Stop Papirspild
Martin Knudsen, CMO
Skrevet af Martin Knudsen, CMO

Martin Knudsen er uddannet inden for kommunikation og markedsføring og har bred erfaring inden for penge og privatøkonomi. Hans artikler har til formål at oplyse dig, så du træffer bedre valg ift. din økonomi.

Email  •  LinkedIn  •  Profil