Sådan låner du penge online

Udgivet den

Sådan låner du penge online

Det har aldrig været så nemt at låne penge online, som det er nu. Det skal du naturligvis udnytte som forbruger. Men hvor starter man lige på et lånemarkedet, der udvides dag for dag? Og hvilket lån er egentlig det bedste at tage? Find ud af dette og meget mere i denne artikel, hvor vi også gennemgår, hvilke fordele og ulemper der er ved onlinelån.

Læs også: Hvad koster det at låne penge?

Hvad er et onlinelån?

Et online lån er ikke så overraskende et lån, der tages online. Du kan gøre det hele hjemmefra, så du slipper for at skulle hele vejen ned i banken som ved traditionelle banklån.

Et onlinelån er dog ikke bare et onlinelån. Der findes nemlig rigtig mange forskellige lånetyper, der kan optages online. Forbrugslån, kviklån, mikrolån, SMS-lån og peer-to-peer-lån er blot nogle af dem. Fælles for dem alle er, at de stilles uden sikkerhed.

At låne uden sikkerhed kan umiddelbart få alarmklokkerne til at ringe for mange, men det er i virkeligheden slet ikke så slemt, som det måske lyder. Læs med længere nede, når vi gennemgår, hvad det vil sige at optage lån uden sikkerhed.

Læs også: Hvad er peer-to-peer-lån?

Hvorfor låne penge online?

Hvis du er et af de mennesker, der foretrækker at tale med din bankrådgiver, før du låner penge nede i den lokale bank, kan det være svært for dig at forstå, hvorfor man skal låne penge online. Men der er faktisk rigtig mange fordele ved onlinelån frem for klassiske banklån. Det er bl.a. både nemt og hurtigt at låne penge online, og tit har du mulighed for at skræddersy lånet, så det passer perfekt til dig.

Du kan f.eks. selv sætte løbetiden på langt de fleste onlinelån. Hvis du ikke har noget problem med at afdrage i flere år på din gæld, kan du vælge et lån med en lang løbetid. Det vil sikre dig lavere månedlige afdrag, men til gengæld skal du betale renter og gebyrer i længere tid.

Hvis du i stedet gerne vil af med din gæld hurtigt igen, kan du vælge et lån med en kortere løbetid. Det gør de månedlige afdrag højere, men til gengæld skal du betale af på gælden i kortere tid.

Mulighed for selv at regulere løbetiden gør, at du kan få lige netop det lån, der passer bedst til dig. Nedenfor gennemgår vi nogle grunde til, hvorfor du med fordel kan optage et onlinelån.

Læs også: Hvordan får jeg mere luft i økonomien?

Bliv hjemme og lån penge

Den første åbenlyse grund er, at du slet ikke behøver forlade dit hjem for at optage lånet. Du kan gøre det hele hjemmefra, og du behøver heller ikke dukke op i banken for at skrive under på låneaftalen. I stedet skriver du under med NemID. Det giver dig også sikkerhed omkring dit lån, hvilket er endnu en ting, du ikke behøver bekymre dig om ved onlinelån.

Få pengene hurtigt

En anden fordel ved onlinelån er, at du får pengene hurtigt udbetalt. Så snart din låneansøgning er blevet godkendt, går der normalt kun et par dage, før pengene står på din konto. I mange tilfælde modtager du endda pengene inden for 24 timer. Onlinelån er derfor oplagte til, hvis der opstår akutte situationer, hvor du har brug for at betale nogle penge.

Nem ansøgningsproces

Ansøgningsprocessen ved onlinelån er også væsentligt mere simpel end ved banklån. Du søger på låneudbyderens hjemmeside, hvor du skal angive forskellige oplysninger. Det er oplysninger som CPR-nummer, adresse, civilstand osv. Låneudbyderen bruger disse oplysninger til at vurdere, om de kan tilbyde dig et lån. De vil nemlig være sikre på, at du kan tilbagebetale lånet igen.

Lån uden sikkerhed

At onlinelån stilles uden sikkerhed er ofte en fordel. Når man optager et sikret lån, stiller man nemlig et aktiv (i form af f.eks. en bil eller en bolig) som sikkerhed. Dette aktiv kan banken sælge, hvis afdragene på lånet ikke betales. For dig betyder det, at du pludselig kan miste din bil, fordi du i en periode ikke har mulighed for at afdrage på din gæld.

Med et lån uden sikkerhed kommer du uden om dette problem. Låneudbyderen kan nemlig ikke tvinge dig til at sælge dine ejendele, hvis du ikke kan betale.

Stor konkurrence

I øjeblikket er det online lånemarked præget af stor konkurrence. Det kan du se på priserne på lånene. Som forbruger kommer det dig til gode, fordi alle låneudbyderne vil have fat på dig som kunde. Tit er det renterne og de månedlige gebyrer, der presses i bund.

Ulemper ved onlinelån

Selvom onlinelån umiddelbart lyder som en rigtig god løsning, er der også nogle ulemper, som du skal kende til. Kender du ikke til disse, kan du træffe en beslutning på et forkert grundlag. Nedenfor gennemgår vi ulemperne ved onlinelån.

Højere renter

Fordi online lån stilles uden sikkerhed, må bankerne gøre noget andet for at sikre, at de får deres penge igen. Det gør de typisk gennem renteniveauet. Derfor vil du næsten altid kunne finde højere renter på onlinelån sammenlignet med banklån.

Information om renterne vil du altid kunne finde, når du optager lånet. På den måde bliver du ikke overrasket over, at du har betalt mere i rente, end du måske først troede.

Mange ender i fælden

Det er meget nemt at låne penge online, men det kan være et problem for nogle. Hvis man ikke tænker sig om, før man låner penge, risikerer man at ende i en ond cirkel, hvor man optager nye lån for at afbetale på gamle.

Du skal derfor være helt sikker på, at du har råd til det, før du optager gæld. En nem måde at få overblik over, hvor mange penge man har til rådighed, er ved at lægge et budget. Læs mere om, hvordan man gør det her.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved onlinelån?

Der kan være meget at holde styr på, når du leder efter lån online. Derfor er det vigtigt at holde tungen lige i munden, når du vælger det bedste lån. Nedenfor gennemgår vi tre parametre, du skal holde øje med, når du overvejer, hvilket lån du skal optage.

Løbetiden

Løbetiden er den tidsperiode, du bruger på at betale lånet ud. Ved rigtig mange onlinelån bestemmer du selv løbetiden. Det er en fordel, fordi du har mulighed for at fastsætte en lang løbetid, hvis du ikke har særlig mange penge at afdrage med hver måned. Derved kan du betale mindre af hver måned i en længere periode. Du kan også gøre det omvendte, hvis du gerne vil hurtigt af med lånet igen og på den måde undgå at betale mange ekstra renter og gebyrer.

Renten

Når du leder efter lån online, skal du også holde øje med størrelsen på renterne. Forskellige låneudbydere har forskellige renter, og du skal passe på med at vælge et lån med en alt for høj rente. Du kan nemlig hurtigt ende med at betale alt for mange penge i renter.

Renter er dog ikke den bedste måde at sammenligne lån på. I stedet kan man bruge ÅOP’en.

ÅOP’en

ÅOP er nok det vigtigste parameter at sammenligne lån på. Forkortelsen dækker over Årlige Omkostninger i Procent og er et tal for, hvor mange omkostninger om året der er ved lånet i forhold til det lånte beløb.

Der tages højde for både renter, gebyrer og andre udgifter ved lånet gennem ÅOP. Derfor er det en god måde at sammenligne flere lån på, hvis man vil kende til omkostningerne ved lånene.

Læs også: Hvad er ÅOP?

Hvordan optager man lån online?

Nu har vi fået gjort det klart, hvilke fordele der er ved onlinelån. Det er også blevet tydeliggjort, hvad du skal holde øje med, når du leder efter lån online. Det er dog stadig ikke helt klart, hvordan du optager lånet helt konkret.

Der er forskellige trin, du skal igennem, når du låner penge online. Sammenlignet med banklån, er det dog uhyre simpelt at låne penge online. I de følgende afsnit gennemgår vi hele processen for onlinelån, der i sidste ende fører til, at du står med en ekstra sum penge på kontoen.

Beslut dig for, hvilket lån du vil optage

Første step er at bestemme dig for, hvilket lån du vil optage. Der findes nærmest uanede mængder af lånetyper, og du skal naturligvis vide, hvilket lån du har behov for, inden du optager et.

De mest almindelige lånetyper er kviklån og forbrugslån, men mange optager også mikrolån eller peer-to-peer-lån online. I virkeligheden minder de alle meget om hinanden.

Du skal også beslutte dig for, hvor mange penge du vil låne, så du kan indsnævre dit søgefelt en smule. Når du låner online, er det både muligt at optage lån på større eller mindre beløb.

Når du ved, hvilken lånetype du går efter, kan du begynde at indlede jagten på det perfekte lån.

Læs også: Hvad er forskellen på forbrugslån og kviklån?

Sammenlign lån

Det allervigtigste, når du låner penge online, er at sammenligne flere lån, inden du tager en beslutning om, hvor du vil låne penge henne. Det sikrer dig, at du ikke kommer til at betale unødvendigt mange penge i f.eks. renter. Jo højere renterne er, desto mere skal du betale tilbage udover det lånte beløb.

Lånemarkedet kan dog godt være svært at finde rundt i. Derfor findes der i dag flere lånesammenlignere, der gør alt det hårde arbejde for dig. GOLoan er en af disse sammenligningssider. Her indtaster du det ønskede lånebeløb og den ønskede løbetid. Derefter modtager du op til tre lånetilbud fra forskellige låneudbydere.

Ansøg hos låneudbyderen

Når du har fundet det lånetilbud, der passer dig bedst, begynder ansøgningsprocessen. Det gør du direkte hos låneudbyderen. Du bliver bedt om at indtaste nogle oplysninger, og når det er gjort, underskriver du med NemID. Det er den hurtigste og nemmeste måde at låne penge online.

Når du har ansøgt, får du hurtigt at vide, om du er blevet godkendt eller ej. Hvis du godkendes, kan du forvente at se pengene på din konto inden for et par dage.

Lån penge online med GOLoan

GOLoan er en online låneportal, hvor du hurtigt og nemt kan låne penge. Du kan låne fra alt mellem 10.000 og 300.000 kr., og der går kun et par dage, før pengene står på din konto.

Du bestemmer selv lånebeløbet og løbetiden – det bliver ikke meget nemmere end det.

Hvis du vil se dine lånemuligheder og efterfølgende ansøge om et lån, kan du gøre det her.